dimecres, 2 d’octubre del 2024

La Codolosa, via Directa al Mirador del Fra Garí

Blog de Muntanya
Avui la previsió del temps no era gaire bona. Estava anunciat que plouria a la tarda però hem aprofitat la finestra de bon temps del matí per fer una matinal d'escalada a la Codolosa. 
La Directa al Mirador del Fra Garí és una via relativament fàcil, curta i amb poca continuïtat però, com totes les d'aquesta zona, amb bona roca. No està tan ben assegurada com altres vies de la zona però en els passos clau hi ha les assegurances necessàries per fer-los amb seguretat.
Hem sortit dels dipòsits de Collbató i en pocs minuts ja estàvem al peu de la via, al costat mateix de l'inici d'una altra via que vam escalar abans de l'estiu. 
La primera tirada ha estat una mica decebedora perquè era més fàcil del que indicava la ressenya i tenia un parell de curts trams de transició de deslluïen la tirada. La reunió és compartida amb la via de la Canal.
La segona tirada, una mica millor, amb un parell de plaques i un pas vertical assegurat amb un pont de roca. Després un curt tram de transició fins a un parabolt on hem muntat reunió.
L'última tirada és la més estètica: un flanquejament ascendent amb bona roca i un curt pas de desgrimpada per arribar al peu del mur final, ben dret però curt, que acaba al costat del Mirador del Fra Garí, un banc de pedra sobre unes roques. Allà mateix hem agafat el camí de la Drecera del Fra Garí per retornar al punt de partida, donant per acabada aquesta curta matinal d'escalada. 
A la baixada ha començat a ploure però han estat només quatre gotes que ni tan sols han arribat a mullar el terra.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta activitat. Ha estat produït per Mountain Films i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Codolosa, via
Nature, 2024
Codolosa, via
Canal, 2023
Codolosa, via
Alimera, 2021