divendres, 4 d’octubre del 2024

Pics de l'Infern, Fresser i Bastiments

Blog de Muntanya
Ens hem despertat amb les primeres llums a la cabana de Tirapits. Ha estat una nit freda i amb vent però nosaltres veníem preparats i hem dormit força bé. A fora començava a sortir el sol i tota la muntanya tenia un to vermellós.
Després d'esmorzar una mica i recollir el material, hem iniciat la caminada pujant fins al Portell, un petit coll a la carena, des d'on hem iniciat un llarg recorregut de cresta. Tot i l'aspecte trencat de la cresta fronterera, el seu recorregut no és difícil i només cal seguir el corriol que ens porta pels passos més fàcils, evitant els trams més drets o rocosos.
En molt poc temps hem arribat al primer cim: el Pic de l'Infern (2.869 m). És un cim important, amb un gran panorama i una cara nord impressionant. El vent havia afluixat una mica però encara bufava fort i molt fred, de manera que no ens hem entretingut gaire i, després de fer unes fotos, hem seguit el nostre camí.
Allà mateix, a molt pocs metres, hi ha un altre cim, el Pic dels Gorgs (2.851 m), que gairebé es un avantcim del Pic de l'Infern. Tot i que no és un cim important, hem invertit un parell de minuts per pujar-hi i fer les fotos de cim.
La fita següent era el Pic del Fresser. Des del Pic de l'Infern es veu impressionant, separat d'aquest cim per una bona sifonada i amb aspecte de pendent molt fort. La realitat és ben diferent: un caminet ens ha portat sense cap dificultat fins al cim del Pic del Fresser (2.835 m), un gran mirador.
Hem seguit per la carena, fent una altra sifonada i remuntant, sempre per un bon camí, fins al cim del Bastiments (2.881 m), el cim més important del nostre recorregut. Des del Bastiments el panorama era encara més extens, des de Montserrat fins al Canigó i del Golf de Roses fins a les muntanyes d'Andorra.
Després només ens quedava baixar per l'ample camí que porta al Coll de la Marrana i al refugi d'Ull de Ter, on hem pres un refresc abans de baixar a la carretera per inicia el viatge de retorn a casa.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta activitat. Ha estat produït per Edicions JGB i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Bastiments en
travessia, 2023
Pic de l'Infern
Cara Nord, 1981
Núria - Ull de
Ter, 1973

PANORÀMIQUES:
Pic de l'Infern Pic de l'Infern Pic de l'Infern Pic del Fresser Pic del Fresser
PARTICIPANTS:
Pic de l'Infern
Joan G. - J. Rafel