LES LLISTES

Una de les feines que tenim els muntanyencs és triar els objectius. És important triar activitats motivadores i que ens aportin grans satisfaccions quan assolim els objectius previstos. A la muntanya hi ha milers de cims i les activitats possibles son il·limitades. Una font clàssica d'informació per a triar activitats interessants son les activitats d'altres companys i muntanyencs en general que expliquen les seves experiències a la muntanya. L'entusiasme amb què ho expliquen ens fa agafar ganes d'anar a aquell cim o fer aquella activitat de muntanya. També tenim les informacions de les pàgines web i els llibres de muntanya.
Entre les guies de muntanya podem distingir dues classes: els llibres monogràfics i els selectius. Els monogràfics descriuen una zona concreta i un tipus concret d'activitats i intenten fer una descripció exhaustiva de les activitats possibles. Els selectius ens ofereixen una selecció d'activitats del tipus "els 100 millors".
En aquesta secció del blog tractem d'aquestes llistes d'activitats seleccionades que ens serveixen de font d'inspiració per a les nostres sortides i alhora poden ser un repte com per a un nen que va completant la col·lecció de cromos.
Nosaltres utilitzem dos tipus de llistes: les llistes generals, com ara "els tresmils dels Pirineus" i les llistes d'algunes guies que proposen una selecció d'activitats com ara "Pirineos, 100 cumbres".
Aquí teniu les llistes que ens inspiren: