divendres, 1 de setembre del 2023

Bastiments (2.881 m), en travessia

Bastiments
Ahir a la tarda vam pujar al refugi d'Ull de Ter des de la carretera de Vallter. Un curt trajecte d'aproximació que es fa en menys de mitja hora i, per tant, no mereixia una entrada del blog.
Avui hem fet una ascensió clàssica, de les més populars dels Pirineus, en travessia i acabant al refugi de Coma de Vaca. He fet l'ascensió i la travessia amb els nens, que ja coneixien aquestes valls perquè l'any passat vam recórrer el Camí dels Enginyers des de Núria i també vam fer nit a Coma de Vaca.
Hem esmorzat al refugi d'Ull de Ter i hem començat la caminada pel camí clàssic del Coll de la Marrana. Ben aviat hem arribat al coll i hem pogut gaudir d'una gran vista de la vall de Coma de Vaca amb les muntanyes de la seva capçalera on destaca el Bastiments, el més alt d'aquesta zona.
El camí del Bastiments tenia algunes petites congestes, restes d'una petita nevada que va caure la setmana passada. Pujant pel camí, els nens han gaudit trepitjant la neu; els ha fet molta gràcia trobar neu quan només feia unes hores que havia acabat el mes d'agost.
A poc a poc hem anat superant el fort pendent fins arribar al primer avantcim, marcat amb una gran creu metàl·lica. Més amunt, hem arribat al primer dels dos cims principals, on hi ha la característica pilona del vèrtex geodèssic.
Avui ens hem conformat amb aquest cim i no hem anat fins a l'altra punta de la carena cimera, que supera per dos metres l'altitid del vèrtex geodèssic.
El dia era molt bo i teníem una gran visibilitat sobre totes les muntanyes del Pirineu Oriental, des del Carlit fins al Canigó i la Mediterrània. He fet una panoràmica circular:
Blog de Muntanya
Hem estat una estona al cim fent fotos i gaudint del panorama, abans d'iniciar el descens cap a Coma de Vaca. Hem desfet el camí de pujada fins al coll de la Marrana i des d'allà hem iniciat la baixada per la vall. El camí recorre l'àmplia vall de Coma de Vaca baixant suament fins al refugi on ens hem instal·lat per passar la nit.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta activitat, que aquesta vegada és obra de la productora pròpia del blog, Quercus Films:


ENTRADES RELACIONADES:
VF de la Roca
Dreta, 2023
Cova del
Lladre, 2022
Camí dels
Enginyers, 2022

PANORÀMIQUES:
Bastiments Bastiments Bastiments
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Mariona, Jan Miquel, J, Rafel