diumenge, 14 de juny del 2015

Camí dels Bons Homes: Comus - Montségur

Camí dels Bons Homes
Ha arribat el gran dia! Avui hem completat l'aventura que vam iniciar al setembre en el Santuari de Queralt, al costat de Berga. Han estat 10 etapes plenes de dificultats però que ens han permès gaudir d'uns grans paisatges i d'unes experiències inoblidables. El Camí dels Bons Homes acaba al castell de Montségur, tot i que hi ha una branca que arriba fins a Foix. L'etapa d'avui era fàcil i curta, encara que, com sempre en aquest camí, no estava lliure de dificultats, en aquest cas en forma d'un fang relliscós que ens ha complicat el tram de pujada a Montségur des de Pelail. Hem esmorzat a la gîte d'étape Le Silence du Midi; com el sopar d'ahir, l'esmorzar ha estat perfecte i hem sortit disposats a fer l'etapa d'una tirada. La primera part del camí és tot de baixada per les Gorges de la Frau, un indret singular classificat com a reserva biològica. El camí recorre el fons del congost voltat d'una verdor impressionant. A la sortida del congost hem arribat a Pelail, un petit grup de cases on hem deixat la vall que ja s'obria per iniciar la remuntada cap a Montségur. Aquí hem trobat una dificultat inesperada: tot estava ple d'un fang relliscós que combinat amb el fort pendent feia incòmoda i una mica perillosa la pujada. Després de superar tantes dificultats en les etapes anteriors, el fang ha estat només una anècdota i en poc temps hem superat el fangar arribant a Montségur. Des del poble només quedava la pujada al castell, una passejada per a turistes que hem fet en mitja hora arribant a l'històric castell. Abans, però, hem hagut de pagar l'entrada perquè l'entrada al castell és de pagament. A dalt, felicitacions, fotos de grup i gran satisfacció d'haver completat aquesta aventura, una més en la ja llarga història del grup de caminadors del GR. Hem tingut el temps just per a les fotos perquè ha començat a ploure i hem fet la baixada fins al pàrquing on ens esperava l'autocar sota una pluja fina. Com és normal en aquest grup, hem acabat la jornada amb un dinar. Aquesta vegada hem pogut gaudir d'un magnífic menú d'especialitats de l'Ariège al restaurant Costes: una salade chèvre chaud (amanida variada amb formatge de cabra del país), un canard (ànec) amb salsa de ceps i patates al forn i un gateau (pastís), especialitat de la casa. Després d'un dinar tan bo només ens quedava el llarg viatge de tornada a casa amb l'autocar deixant enrere el Camí dels Bons Homes i els magnífics paisatges de l'Ariège.
I aquí teniu la pel·licula de les dues etapes finals d'aquest camí de gran recorregut. Ha estat produïda per Edicions JGB. i cedida per a tots els seguidors del blog:




ETAPES ANTERIORS:
1 - Peguera
2 - Gósol
3 - Bagà
4 - Bellver
5 - Guils
6 - Porta
7 - Mérens
8 - Orgeix
9 - Camus

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Y el año que viene ¿el camino de los Bad Boys?

Blog de Muntanya ha dit...

Pues no; ese no creo que lo hagamos. Lo que sí haremos es el GR1. En septiembre empezaremos un nuevo proyecto que durará dos años. El GR1 discurre paralelo al Pirineo, a tramos por el Prepirineo, desde Empúries hasta el límite entre Burgos y Cantabria. Nosotros, por razones logísticas, haremos únicamente el tramo catalán, hasta en Pont de Montanyana. Además lo haremos en sentido inverso, de manera que empezaremos en Pont de Montanyana, en el límite entre Cataluña y Aragón. Seguiremos informando ....