dissabte, 22 de maig del 2021

La Cresta de Nargó

Cresta de Nargó
La cresta de Nargó està situada al costat mateix del poble de Coll de Nargó. El seu recorregut és una activitat interessant, una llarga escalada però sense gaire dificultat encara que amb alguns passos vertiginosos. 
Hem arribat de bon matí a Coll de Nargó. El dia estava gris i semblava que estava a punt de ploure però com que les previsions eren bones no ens hem desanimat i hem decidit esmorzar en un bar fent una mica de temps. Quan hem sortit seguia núvol però ja es veia alguna finestra de cel blau. Hem fet la curta aproximació fins a l'inici de la cresta i hem iniciat el recorregut. A poc a poc hem anat recorrent la cresta superant els petits obstacles que anàvem trobant. 
Hem arribat a un esperó on hi ha diverses vies d'escalada esportiva. Hem evitat l'esperó per un corriol a l'esquerra i després hem retornat al fil de l'aresta pujant amb l'ajut d'unes cordes de nusos. Poc després hem arribat al punt culminant de la cresta, a 751 m. 
A partir d'aquest punt predomina la baixada, de manera que hem hagut de desgrimpar diversos ressalts, amb la mateixa tònica de dificultat limitada encara que amb estimballs a banda i banda. La roca és franca i segura, una magnífica roca calcària on els friends ens oferien magnífiques assegurances.
Hem superat un petit mur, potser la dificultat més marcada de tot el recorregut, però amb molt bones preses. Poc després hem arribat al final de la cresta, que cau a plom sobre el Coll Piquer, i cal fer un ràpel. Hi ha dues instal·lacions, una per cada banda de la cresta. Nosaltres hem fet el ràpel de la cara nord, una mica més curt i amb la sortida més còmoda.
Hem completat el recorregut en 3 hores i mitja, un bon horari tenint en compte que la ressenya que portàvem marcava un horari molt superior. Segurament la diferència està en el fet d'assegurar cada pas com si fos una escalada de dificultat o bé moure's amb anelles. Nosaltres hem fet bona part del recorregut amb anelles de corda i només hem assegurat les tirades en alguns punts concrets, quan hi havia alguna dificultat especial o un estimball sense cap protecció.
I com que era aviat hem decidit tancar la jornada menjant el magnífic menú de cap de setmana a la Fonda Betriu de Coll de Nargó, abans de tornar a casa.
I aquí teniu el vídeo de la jornada. ha estat produït per  Mountain Films i cedit per a tots els seguidors del blog:


ENTRADES RELACIONADES:
Bòfia dels
Prats, 2020
Cresta del
Gall, 2020
Cresta del
Ferran, 2019

RESSENYA:
Cresta de Coll de Nargó
PARTICIPANTS

Joan C. - Luis - Sonia - J. Rafel