dissabte, 16 d’abril del 2022

Cova de Sa Punta des Forn (Cova Inclinada)

Cova de Sa Punta des Forn (Inclinada) Eivissa
Aprofitant un magnífic dia de primavera hem fet una petita excursió per vistar una cova situada arran de mar, a prop de la Cala Sant Vicent, a Eivissa. Es tracta de Sa Cova de Sa Punta des Forn; es diu així  perquè està justament en aquesta punta de la costa eivisenca. Encara que aquest és el nom correcte, també se la coneix amb el nom de Cova Inclinada perquè la boca de la cova té una secció amb una marcada inclinació.
Hem sortit de Cala Sant Vicent i hem pujat per la carretera d'una urbanització que porta el curiós nom de Allà Dins. Hem arribat al punt més alt, a l'entrada d'un antic hotel que està abandonat i en estat ruinós. Allà mateix hem agafat un caminet que baixa cap al mar. Està ben traçat i té diversos trams amb esglaons de ciment.
El camí acaba a les roques de la costa; vorejant les roques arran de mar hem arribat en molt poc temps a l'entrada de la cova. La cavitat té una boca ben gran i alta, amb la característica forma inclinada que li dona nom, però no té recorregut.
Hem entrat caminant i amb llum natural fins al fons de la cova. Des d'aquí, la visió de la boca inclinada amb el mar al fons és espectacular. També es veia, ben a prop, el Far de Sa Punta Grossa que vam visitar fa ben poc temps.
Hem fet fotos, hem esmorzat i els nens han fet pràctiques d'escalada per les roques de la cova abans d'iniciar el retorn pel mateix camí. De tornada encara hem tingut temps de fer una petita exporació buscant una altra cova que sabíem que estava per aquesta zona, terra endins, però no hem aconseguit trobar-la.
I aquí teniu un petit vídeo amb escenes d'aquesta activitat:


ENTRADES RELACIONADES:
Far de Sa Punta
Grossa, 2022
Cova d'en
Jaumet, 2021
Cova dels
Regals, 2021

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Jan Miquel, Mariona, J. Rafel