dijous, 7 d’abril del 2022

Carena del Dumbo, via Llimac Groc

Blog de Muntanya
Matinal d'escalada a Montserrat, a la Regió d'Agulles, escalant una via curta però interessant, amb dificultat mantinguda però amb una roca excel·lent. 
Hem deixat el cotxe a Can Maçana i hem iniciat l'aproximació pel clàssic camí del Coll de Guirló, el Pas de la Portella i el Refugi Vicenç Barbé. El refugi estava tancat i la muntanya estava solitària a aquella hora del matí. Hem sortit del refugi pujant pel camí de la Canal Ampla fins a una petita cova formada per una llosa despresa.
En aquest punt hem deixat el camí per travessar el bosc, sense camí, en direcció a la Carena del Dumbo. És una petita carena que va de la Roca del Dumbo o Mirador del Setrill a l'Ou de Colom. Hem arribat al peu de paret però calia buscar el punt exacte d'inici de la via. Hem trobat un parabolt però no es veia continuïtat. 
Davant del dubte hem resseguit una part de la paret per assegurar el punt de partida. Després de dubtar una mica hem vist que el primer parabolt era el bo: aquí comença la via del Llimac Groc. Ens hem equipat i hem iniciat l'escalada.
Primera tirada: pugem per un tram poc vertical fins al primer parabolt. Després la paret es va redreçant i arribem a un forat on trobem el segon parabolt. La via segueix recte amunt, vertical però amb bones preses i ben assegurada. Finalment arribem a la reunió, petita i incòmoda, instal·lada en un forat de la paret.
Segona tirada: sortim per la dreta amb un flanquejament impressionant però amb bones preses. Després seguim recte amunt, amb dificultat minvant, fins a la segona reunió on acaba la via.
La ressenya que portàvem deia que s'havia de baixar per una canal però a la reunió hi havia una instal·lació que permetia fer un ràpel arribant a la base de la paret amb més comoditat. Hem muntat el ràpel i en pocs minuts estàvem a peu de paret recollint el material.
Hem retornat pel mateix camí i encara hem arribat a temps de dinar a casa.
Avui no hi ha àlbum perquè hem fet poques fotos però hem fet un petit vídeo amb escenes d'aquesta sortida matinal d'escalada:


ENTRADES RELACIONADES:
Escalada a La 
Torta, 2009
Escalada al
Setrill, 1975
Escalada al Broc
del Setrill, 1975

RESSENYA:
Blog de Muntanya

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Joan C. - J. Rafel