dimarts, 12 d’abril del 2022

Ribera Sacra: Monforte de Lemos - Vilariño

Ribera Sacra: Monforte - Vilariño
Una nova etapa del Camiño de Invierno, una de les branques del Camí de Sant Jaume per Galícia. Podríem dir que l'etapa d'avui és de transició, amb bona part del recorregut per carretera, tot i que es tractava de carreteres secundàries, gairebé sense trànsit. 
Hem sortit de Monforte de Lemos, concretament del Parador Nacional de Turisme, on hem passat la nit. Hem baixat cap al centre de Monforte de Lemos per retrobar el traçat del Camino, que hem retrobat a l'entrada del pont de pedra sobre el riu Cabe. A la sortida de Monforte hem arribat a una rotonda amb un monument al pelegrí. Hem aprofitat per fer unes fotos al costat del pelegrí de pedra abans de seguir el nostre camí.
Hem seguit per una petita carretera, passant per diversos poblets, alguns amb antigues esglésies. Més endavant hem passat al costat d'una casa senyorial, el Pazo do Reguengo, i poc després hem deixat la carretera per agafar un camí que puja per una magnífica roureda.
El camí travessa dues vegades la carretera, que puja fent llaçades, i després travessa una zona de conreus fins arribar a una carretera i poc després a una cruïlla on hem deixat el Camino per anar fins a Vilariño, un petit poble situat a poc més de 400 metres, on hem acabat el nostre recorregut.
A Vilariño hi ha un alberg de Pelegrins, un dels més antics de Galícia, on hem gaudit d'un magnífic menú del peregrino, amb descompte especial per als caminadors com nosaltres.


ENTRADES RELACIONADES:
Camino: Arrúbal
Logroño, 2015
Camino: Calahorra
Arrúbal, 2015
Camino: Alfaro
Arrúbal

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Ana, Elisabet, Emilio, Jaume, Magda, J. Rafel