dilluns, 11 d’abril del 2022

Ribera Sacra: A Pobra do Brollón - Monforte

Ribera Sacra - Monforte de Lemos
Segona etapa del nostre recorregut per la Ribeira Sacra. Ahir l'etapa prevista era més curta del que finalment vam fer. La causa del canvi de plans va ser que per avui la previsió del temps era dolenta i s'esperava pluja. Per això vam decidir allargar l'etapa anterior perquè la d'avui, que s'esperava amb pluja, fos més curta.
L'etapa era realment curta, uns 13 km, i l'hem fet en poc més de tres hores. La puja ha estat present en alguns moments però molt menys del que esperàvem; només algun curt plugim.
Hem sortit de A Pobra do Brollón per una pista, al principi asfaltada, passant per diverses aldeas. Travessàvem una zona rural amb cases escampades i petits pobles de no més de quatre cases. Hem passat per O Brollón, Arribas, Alende i A Zapateira. Després hem passat un pont sobre el riu Saá, al costat d'un poblet anomenat A Ponte.
A l'altra banda del riu hem pujat fins trobar l'església de San Pedro de Cereixa, una mica apartada del camí. Com que no teníem pressa ens hi hem acostat sortint uns metres del camí. Hem passat per un altre petit poblet, Rairos, i després hem deixat enrere la plana i els conreus per entrar en un bosc per una pista de pujada fins arribar a un coll poc marcat per on hem travessat la Serra de Fornelas entrant a la Vall de Lemos.
De baixada pel bosc hem començat a veure Monforte de Lemos amb el seu antic castell sobre un turó.  Hem sortit del bosc i, travessant els conreus, hem arribat a un altre poble, una mica més gran, Reigada. A la sortida del poble hem vist, en una casa, una curiosa pintura mural representant dos pelegrins. Ens hem fet fotos davant de la pintura abans de seguir endavant.
Aviat hem arribat a les primeres cases de Monforte de Lemos. Hem travessat la via del tren i hem entrat a la ciutat per la seva avinguda principal mentre començava a ploure amb força. Hem tingut sort perquè hem pogut evitar la pluja i hem arribat sense problemes al final de l'etapa.
Al mateix carrer principal, sense buscar-ho, hem anat a parar a la Pulperia Os Chaos, on hem fet un bon dinar a base de pop a la gallega i altres especialitats de la casa.


ENTRADES RELACIONADES:
El Cingles de
Moher, 2019
Corcubión -
Fisterra, 2018
Hospital -
Corcubión, 2018

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Ana, Elisabet, Emilio, Jaume, Magda, J, Rafel