dimecres, 20 d’abril del 2022

El Setrill i la Canal del Melindro

El Setrill, via Normal
Al desembre passat vam fer per primera vegada el descens de la Canal del Melindro, una canal equipada que baixa per la cara nord de Montserrat al costat del Bisbe. Com que en Joan no va poder venir, vam quedar en repetir-la en alguna sortida matinal.
Avui la previsió del temps era força dolenta però, com que l'activitat és curta i propera, ens hem decidit a baixar la Canal del Melindro. Per aprofitar el viatge i que la sortida no fos tan curta hem pensat en fer una petita escalada que ens venia de pas: la via Normal del Setrill.
Hem sortit de Can Maçana, pujant pel Coll de Guirló i la Portella fins al Refugi. Després hem començat a pujar per la Canal Ampla i ens hem acostat fins al peu del Setrill. La via Normal del Setrill és una llarga aresta amb passos de tercer i quart grau i té dues o tres tirades segons la ressenya que consultem. Sabíem que la via va ser reequipada fa uns anys i, per tant, ara és més segura que quan la vaig fer la primera vegada l'any 1975.
Hem superat la via amb tres tirades i hem comprovat que la via, tot i haver estat reequipada, no té moltes assegurances. De totes maneres hem complementat els parabolts de la via llaçant un merlet i posant un parell de friens en unes fisures.
Quan estàvem arribant a dalt ha començat un plugim però hem completat l'ascensió sense problemes. Després hem baixat amb un ràpel d'uns 35 metres fins a la canal que separa aquesta agulla de la Roca del Dumbo.
Quan hem arribat al peu de la via ja no plovia i ens hem decidit a seguir el pla previst anant a buscar la Canal del Melindro. Hem tornat al camí de la Canal Ampla i hem pujat a buscar el camí de la Travessia del Frares Encantats per on hem arribat a la Canal del Melindro.
Hem baixat els tres ràpels de 40 metres per la canal, gaudint novament d'aquests indrets solitaris i singulars de la muntanya de Montserrat. En alguns moments tornava a plovisquejar però hem pogut completar el descens sense mullar-nos. Després, pel camí de la Cadireta, hem tornat al punt de partida a Can Maçana on ha acabat la nostra matinal montserratina.
I aquí teniu el vídeo de la jornada amb escenes de les dues activitats. Ha estat produït per Mountain Films i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Canal del
Melindro, 2021
El Setrill,
V. Normal, 1975
El Broc del
Setrill, 1975

RESSENYA:
Blog de Muntanya
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Joan C. - J. Rafel