dissabte, 30 d’abril del 2022

GR3: Salo - Cardona

GR3: Salo - Cardona
Hem fet una nova etapa del GR3 per terres del Bages, entre les poblacions de Salo i Cardona. En etapes anteriors ja havíem comprovat que aquest GR és molt poc transitat però avui ho hem pogut confirmar plenament: en tota l'etapa no hi ha gairebé cap marca de GR. Efectivament, hem trobat a faltar les característiques marques de pintura blanca i vermella que orienten els caminadors pel GR. Malgrat tot, l'etapa ha estat fàcil, relativament curta i gairebé tota per pista amb pendents suaus.
Hem arribat a Salo amb l'autocar i hem anat fins al Restaurant Roquerols, on vam dinar al final de l'etapa anterior, per esmorzar amb el típic cafè amb llet i croissant.
Hem sortit caminant per una pista, baixant a travessar la Riera de Salo. Després, la pista puja passant per diverses masies, entre boscos i conreus. Al costat de Can Susanna, hem passat per un corriol vorejant un camp de cereals. Segurament no era el millor camí però com que no hi havia marques només podíem seguir el track que portàvem.
Hem seguit endavant, ara ja sempre per pista, passant per diverses masies, fins arribar a l'ermita de Santa Cecília, una petita edificació restaurada recentment. Al costat de l'ermita hi ha una masia. Hem parlat amb el propietari, que ens ha dit que abans passava un GR per aquí, una mostra més de l'abandonament i la solitud d'aquest sector del GR3. 
Poc després hem arribat a la Muntanya de Sal, l'antiga mina de sals potàssiques reconvertida en un museu o centre d'interpretació sobre la història de les mines. Al davant teníem ja el gran castell de Cardona, sobre un turó al costat del poble.
Hem completat els darrers metres fins a Cardona, arribat al restaurant Els Quatre Cantons on hem acabat la jornada excursionista amb un bon dinar.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta jornada. Ha estat produït per GReaperos Films i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors.


ENTRADES RELACIONADES:
GR1: Alpens
Ripoll, 2016
GR1: Prats de Ll.
Alpens, 2016
GR1: Gironella
Prats de Ll, 2016

BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Ramon, M. José, Núria T., Jaume, Elisabet, Carlos, Mònica, Miquel B., Montse, Paco M., Begonya, Maribel, Núria M., Sandra, Joan G., J. Antonio, Carles, Cati, Àngela, Xesco, Magda, J. Rafel