dimecres, 27 d’abril del 2022

Pràctiques a la Cova de l'Arcada

Cova de l'Arcada
El passat novembre vam fer el descens del tram final del Torrent de la Coma Alta, a Montserrat, que inclou el ràpel de la Cova de l'Arcada, un dels més espectaculats de Montserrat, que baixa volat al davant de la cova. És una activitat tècnica però no més difícil que moltes altres canals equipades, si tenim la tècnica i el material adequats.
Avui l'objectiu era el mateix però la nostra idea era fer aquest descens per provar el material i fer pràctiques, pensant en la sortida barranquista a Mallorca que tenim preogramada per a la setmana vinent.
Hem deixat el cotxe a la sortida del Bruc i hem pujat pel camí del Clot del Tambor fins arribar a la Cova del Cabrit i després fins a la Cova de l'Arcada. Hem passat moltes vegades per aquí però, com sempre, hem trobat la cova realment impressionant, amb la gegantina arcada de roca que li dona nom.
Hem deixat la cova enrere i hem seguit el camí per anar a buscar la Drecera dels Carboners, un petit camí equipat que porta a la capçalera del barranc. L'equipament del camí només són tres grapes de ferro que ens ajuden a superar uns blocs de roca.
Hem entrat al barranc i hem fet el primer ràpel, curt i fàcil, arribant al balcó de l'Arcada. Ens hem trobat amb la sorpresa que el passamans de corda que hi havia en aquest lloc per assegurar la petita desgrimpada que porta a la instal·lació del ràpel havia desaparegut. Algú s'ha emportat el petit tram de corda, no més de dos metres, que assegurava el pas.
Hem assegurat amb la nostra corda, arribant a l'impresionant balcó on hi ha la instal·lació del ràpel, molt segura i ben equipada, amb passamans de cadena i anelles.  Hem baixat el ràpel, gaudint d'un entorn espectacular, especialment en el tram volat al davant de la cova.
Un cop completat el descens, hem recollit el material i hem retornat al Bruc. Ha estat una curta matinal que ens ha permès arribar a dinar a casa.
I aquí teniu un vídeo amb escenes d'aquesta activitat. Ha estat produïda per Mountain Films i cedida al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Torrent Coma
Alta, 2021
Cova del Cabrit
i Arcada, 2018
Torrent de les
Grutes, 2013

PARTICIPANTS:
Cova de l'Arcada
Joan C. - J. Rafel