diumenge, 28 de març del 2021

Cova dels Regals

Cova dels Regals
La Cova dels Regals és una petita cavitat situada a l'illa d'Eivissa, a prop del poblet de Jesús, entre la capital i Santa Eulària des Riu. Com moltes coves, la dels Regals té també una història: aquí tenia el seu cau un grup de falsificadors de moneda que a principis del segle XIX es dedicava a la falsificació d'una moneda de coure que era de curs local a l'illa d'Eivissa.
La cova és molt accessible, de fet s'hi arriba en cotxe fins a la porta, i per això aquesta cova ha estat  bastant maltractada per visitants incívics. Potser per això l'entrada es va tapar, fa uns anys, amb una caseta de pedra tancada amb una porta. Aviat, però, van adonar-se que a les profunditats de la cova hi havia una colònia de rat-penats i si tancaven la porta els condemnaven a mort. Ara la porta ja no existeix i, tot i les moltes visites que ha rebut, es conserva prou bé per fer interessant la visita.
Encara que es pot arribar a la cova en cotxe, nosaltres hi hem anat fent una excursió per la zona. Una excursió no gaire llarga però interessant, recorrent els camps florits que ens ha regalat la primavera eivissenca. Hem deixat el cotxe a prop de la població de Jesús, una mica més amunt del camp de futbol, i hem iniciat l'excursió seguint un camí pel camp. El camí no té cap dificultat i en poc més d'una hora hem arribat a l'entrada de la cova. 
Hem iniciat l'exploració de la cavitat, recorrent pràcticament tots els seus racons, pujant i baixant per les diverses sales de la cova, totes de dimensions reduïdes. Després de l'exploració hem iniciat el retorn però no pel mateix camí sinó per una àmplia pista que ens ha portat directament al punt de partida.
I aquí teniu la pel·lícula de la jornada:



ENTRADES RELACIONADES:
Sta. Eulària
Eivissa, 2016
Cala de
s'Estanyol, 2014
S. Antoni - Cala
Salada, 2014

PARTICIPANTS

Jan Miquel - Magda - Maria - Mariona - J. Rafel ... i la Paula, encara no nascuda.

TOPOGRAFIA