dissabte, 26 de març del 2022

El Far de Sa Punta Grossa

Far de Sa Punta Grossa
Aprofitant una petita treva en un cap de setmana gris i plujós, hem fet una curta excursió per l'illa d'Eivissa. El Far de Sa Punta Grossa és un indret singular a la costa eivissenca. Està en ruïnes, abandonat des de l'any 1916, però encara es manté en peu una part de l'edifici i la base de la torre.
El Far de Punta Grossa en va posar en funcionament l'any 1870 però aviat es va veure que la seva ubicació no era  la millor perquè al davant, a poca distància de la costa, hi ha l'illa de Tagomago. L'any 1914 es va posar en funcionament un nou far a Tagomago i poc després va deixar de funcionar el de Punta Grosa, que va quedar abandonat definitivament.
El camí d'accés al far ressegueix la costa des de Cala Sant Vicent, mig penjat del cingle. Tot i que quan es va construir era un camí important, diverses esllavisades l'han deixat molt malmès i en alguns punts ha quedat reduït a un corriol mig penjat per on s'ha de passar amb precaució.
Hem deixat el cotxe a Cala Sant Vicent i hem iniciat la caminada pels camins de la urbanització. A la part alta hem agafat l'antic camí del far. El dia era gris i emboirat. A més, el fort vent i el temporal de mar feien que el camí del far, penjat a mitja altura del cingle, fos ben impresionat.
Hem arribat al far i hem visitat el que queda de les antigues construccions mentre vèiem les onades trencant contra les roques de Punta Grossa. Hem esmorzat i hem iniciat el retorn pel mateix camí, retornant a Cala Sant Vicent
I aquí teniu un vídeo amb algunes escenes d'aquesta excursió


ENTRADES RELACIONADES:
Cova d'en
Jaumet, 2021
Mina de Ca
l'Alemany, 2021
Turó de les
Maleses, 2020

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Jan Miquel, Mariona, J. Rafel

2 comentaris:

manuela ha dit...

Estan fets uns grans excursionistes, com els avis!.

Blog de Muntanya ha dit...

I tant !