diumenge, 10 d’abril del 2022

Ribera Sacra: Quiroga - A Pobra do Brollón

Ribera Sacra: Quiroga - A Pobra do Brollón
Avui hem iniciat un recorregut de quatre dies per terres gallegues, seguint una de les múltiples branques del Camí de Sant Jaume. Es tracta del Camiño de Inverno, que recorre la Ribera Sacra, una comarca natural estesa al voltant del riu Miño i el seu principal afluent, el Sil.
El recorregut, com tots els camins gallecs de Sant Jaume, passa per zones rurals i boscos humits i ens ofereix un paisatge verd molt interessant. També hi ha grans extensions de vinyes que produeixen els vins típics d'aquesta zona.
Ahir al vespre vam arribar a Quiroga i avui de bon matí, després d'un bon esmorzar a l'hotel, hem iniciat la caminada pel Camiño de Inverno. Hem començat a caminar per una carretera secundària fins que, al cap d'una bona estona, l'hem deixat per seguir una pista que puja per un bosc de pins.
El bosc va patir un incendi recentment, el passat mes d'octubre, i bona part de l'itinerari recorre un paisatge cremat. A més, s'estan realitzant treballs forestals i en alguns punts hem trobat maquinària treballant.
Hem arribat a un petit coll, on hi ha la Ermida da Nosa Señora dos Remedios, una petita capella que vista des de fora no sembla que ho sigui. A partir d'aquest punt hem deixat enrere l'incendi i hem començat a baixar en direcció al riu Lor, un dels afluents del Sil. Abans d'arribar-hi hem travessat un poble molt petit, O Carballo de Lor.  Aquí hem tingut una agradable sorpresa: un veí del poble estava tocant la gaita i ens ha ofert un concert privat quan ens hem acostat a escoltar-lo.
Hem passat el Riu Lor per un antic pont de pedra i hem iniciat una forta pujada que ens ha portat a un altiplà per on, ja gairebé sense pujada, hem arribat al final de l'etapa: A Pobra do Brollón.
Hem tingut sort perquè sense buscar hem anat a parar al bar-restaurant La Vieja Taberna, on ens han servit un magnífic dinar que ha tingut com a plat estrella els calamars farcits. Després, un taxi ens ha retornat a Quiroga, on tenim l'allotjament.


ENTRADES RELACIONADES:
Sta. Mariña -
Hospital, 2018
Negreira -
Sta. Mariña, 2018
Santiago -
Negreira, 2018

PARTICIPANTS:
Quiroga
Ana, Elisabet, Emilio, Jaume, Magda, J. Rafel