diumenge, 21 de novembre del 2021

La Cova d'en Jaumet i el Pont de Pedra

Cova d'en jaumet
Passant el cap de setmana a Eivissa he aprofitat l'ocasió per fer una petita excursió visitant la Cova d'en Jaumet, una petita cavitat arran de mar a la zona de Cala de Xarraca. Els darrers dies  ha plogut molt però avui diumenge, tot i estar molt núvol, no s'esperaven pluges importants, de manera que calia aprofitar la treva que ens ha donat el temporal per fer una excursió.
Hem deixat el cotxe en un eixamplament de la pista d'es Canaret i hem iniciat la caminada per la mateixa pista entre camps i boscos. Poc després hem deixat la pista principal per prendre una pista més petita que baixa en direcció al mar. La pista acaba en una petita cala i al costat mateix hi ha la cova.
La Cova d'en Jaumet és una cova de litoral, segurament formada per l'erosió causada per les onades al llarg dels segles. És una curiosa cavitat amb columnes naturals i diverses obertures o finestres que donen al mar oferint-nos vistes marines emmarcades amb les finestres de la cova.
Per arribar-hi cal baixar un petit tram rocós, desgrimpant però sense gaire dificultat. Hem entrat per una finestra lateral i hem recorregut tots els racons d'aquesta petita cova fent fotos i vídeo. Mentre estàvem a la cova ha començat a ploure lleugerament, un petit plugim sense conseqüències que ha durat poca estona.
Després de completar la visita a la cova hem agafat un caminet que segueix la costa i ens ha portat al segon centre d'interès d'aquesta curta excursió: el Pont de Pedra. Es tracta d'una curiositat natural, un pont sobre el buit format per l'esfondrament parcial d'una cova. Hem fet la típica foto travessant el pont amb el mar al darrere i després hem baixat a la cavitat. Per baixar cal fer una petita desgrimpada per la banda dreta però tampoc presenta cap dificultat especial.
Després de recórrer l'interior de la cova, sense recorregut però interessant per la finestra superior per on es veu el cel, hem retornat al camí i hem iniciat el retorn pel mateix camí.
I aquí teniu un vídeo amb escenes d'aquesta excursió. Aquesta vegada és obra de la productora pròpia del Blog de Muntanya, Quercus Films i té la particularitat d'estar feta íntegrament amb escenes capturades amb el telèfon mòbil. Per tant, la qualitat de les imatges no és tan bona com en altres ocasions.


ENTRADES RELACIONADES:
Travessia
d'Agulles, 2021
Cova dels
Regals, 2021
Torrent dels
Abadals, 2019

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Jan Miquel - Mariona - J. Rafel