dijous, 28 de juliol del 2022

GR5: Maljasset - Foillouse

GR5: Maljasset - Foillouse
Tercera etapa de la temporada del GR5. Avui ha estat una etapa de transició. Després de dues etapes ben alpines, superant grans colls, avui l'etapa era una plàcida passejada per una àmplia vall que només tenia una curta pujada al final, de menys d'una hora.
Hem sortit de Maljasset baixant per la carretera que dona accés a aquest petit poble. Ben aviat hem retrobat el GR, que ahir vam deixar per prendre la variant que passa per Maljasset. Hem seguit per la carretera però aviat l'hem deixat per seguir un camí paral·lel, en suau baixada per la vall.
Al cap d'una estona hem començat a veure el punt més singular de l'etapa d'avui: el Pont du Châtelet, un pont de pedra bastit a gran altura, uns 90 metres, sobre un engorjat. La carretera voreja un turó i arriba a una bifurcació on hem pres la carretera de l'esquerra, senyalitzada a Foillouse.
Hem pujat per la carretera de Foillouse; en pocs minuts hem arribat al pont i hem gaudit de la visió de l'engorjat des del pont, que és realment espectacular.
Hem seguit per la carretera però ben aviat l'hem deixat, prenent un camí en forta pujada. És l'unica pujada de l'etapa, curta però intensa, que en poc menys d'una hora ens ha portat a Foillouse. Ha estat una etapa curta 
Aquest poble és molt petit, quatre cases. Hi ha una gîte d'ètape una mica atrotinada, on ens hem instal·lat per passar la nit. També hi ha un bar-restaurant a la part alta del poble on hem dinat una magnífica truita de bolets. Després, migdiada i sopar a la gîte.


ENTRADES RELACIONADES:
GR5:
Montgenèvre, 2021
GR5:
Plampinet, 2021
GR5:
Vallée Étriote, 2021

BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
GR5: Maljasset - Foillouse
Magda, J. Rafel (foto d'arxiu)