dimecres, 21 de juliol del 2021

GR5: Vallée Etroite - Plampinet

GR5: Vallée Etroite - Plampinet
En aquesta nova etapa del GR5 pels Alps Francesos hem deixat enrere la Vallée Etroite per entrar a la Val de la Clarée, una vall que també vam recórrer quan l'any 2007 vam venir a fer esquí de muntanya a la zona del Mont Thabor.
Hem dormit molt bé al refugi Tre Alpine de la Vallée Etroite i després d'un bon esmorzar hem iniciat la caminada.  El camí, molt ben traçat, puja pel bosc fent llaçades amb fort pendent fins que surt del bosc en una zona de grans prats. Al fons, per darrere nostre, es veia el Mont Thabor i a la seva dreta els Tres Reis, una gran muntanya rocosa. 
Hem arribat al Col des Thures (2.194 m), un coll ample i poc marcat però amb un extens panorama. En aquest coll hi havia la frontera entre Itàlia i França fins al 1948, quan la Vallée Etroite va passar a França. Al costat del coll hi ha un petit estany. Ens hem aturat uns minuts mentre contemplàvem, a l'altra banda del coll, les siluetes de moltes més muntanyes retallades a l'horitzó.
Hem iniciat la baixada pel Vallon des Thures, a l'altra banda del coll, fins arribar a la cabana de pastors del mateix nom. Després, el camí baixa fent llaçades pel bosc. Hem passat al costat d'una curiosa agulla que apareix de sobte al mig del bosc: la Chaminée de Fée. Després, el camí segueix baixant suaument pel bosc fins arribar al fons de la vall.
Hem travessat el riu de la Clarée pel Pont des Armands i hem completat l'etapa baixant per una pista que passa al costat d'un càmping abans d'arribar a Plampinet, un petit poble de muntanya on hem acabat l'etapa.


ENTRADES RELACIONADES:
Col du
Valon, 2007
Rocher de la G.
Tempête, 2007
Refugi de
Drayères, 2007

DESNIVELL: + 500 m -750 m
RECORREGUT: 12 km
HORARI: 4 h
BIBLIOGRAFIA: 
PARTICIPANTS:
Magda - J. Rafel