dilluns, 18 de juliol del 2022

Refugi Son Forca

Refugi Son Forca
Avui, després de la gran jornada d'ahir amb l'ascensió al Pelmo, teníem prevista una jornada de transició, baixant del refugi Venezia i pujant al Refugi Son Forca. Pel camí havíem pensat fer alguna via ferrada curta pes completar la jornada.
Hem sortit del refugi Venezia després d'esmorzar i hem iniciat el descens pel mateix camí que havíem seguit fa dos dies. Mentre baixàvem, mirant enrere, hem pogut gaudir d'unes vistes impressionants del Pelmo.
Hem arribat al cotxe i hem iniciat la baixada per la petita carretera que porta a Zopè di Cadore i hem seguit fins al Passo Falzarego. La intenció era aprofitar el nostre pas aquell coll per fer una petita via ferrada, la del Col dei Bos, situada al costat del Passo. Qun hem arribat ens ha sorprès la gran quantitat de gent que hi havia a la ferrata. El fet que és una via curta i no massa difícil, situada gairebé a peu de carretera, fa que sigui una activitat molt popular i en molts moments massificada.
En pocs minuts ens hem acostat al peu de via però finalment hem pensat que amb tanta gent a la via se'ns faria tard i hem decidit deixar aquesta ferrada per a l'últim dia, venint més aviat per evitar la massificació.
Hem seguit el nostre camí fins a Cortina d'Ampezzo i hem pujat fins al Passo Tre Crocci, on comença el camí del refugi Son Forca. En menys de dues hores hem recorregut el fàcil camí del refugi, completant aquesta jornada de transició.
El refugi Son Forca és molt confortable; és gairebé com un hotel, ja que està situat en plena estació d'esquí. Des de la seva terrassa panoràmica hem pogut gaudir d'unes vistes espectaculars sobre les muntanyes d'aquest sector de les Dolomites: el Sorapis, el Pelmo, la Civetta, el Nuvolau, l'Averau, la Marmolada, les Tofanes....
Després d'un bon sopar a la carta hem anat a dormir aviat perquè demà ens espera una nova jornada de muntanya.


ENTRADES RELACIONADES:
VF Cascada di
Fanes, 2019
Cima di
Coldai, 2019
VF Averau i
Nuvolau, 2018

PARTICIPANTS:
Refugio Venezia
Joan C. - Merche - Pablo - Sonia - J. Rafel