dijous, 22 de juliol del 2021

GR5: Plampinet - Montgenèvre

GR5: Plampinet - Montgenèvre
Gran etapa del GR5 que supera un coll de força altitud, el Col de Lauze (2.529 m), per on arribem a l'estació d'esquí de Montgenèvre, a la frontera italiana. Hem sortit de Plampinet, una petita localitat situada a la Vall de La Clarée, iniciant la pujada per la pista dels Acles, una pista que puja per la vall del mateix nom amb diverses llaçades. Hem passat al costat d'un búnker, record de la segona guerra mundial, y per l'Oratori de Sant Roc, una capelleta a peu de camí, abans d'arribar als Chalets des Acles.
Es tracta d'una petita agrupació de cases, granges o cabanes de pastor, situada en un eixamplament de la vall. Hem pres una vall secundària, el Ravin de l'Opon,  per on un bon camí ens ha portat fins al Coll de Dormillouse (2.445 m). Des d'aquest punt ja es veia ben a prop el coll principal, el Col de Lauze (2.529 m), a on hem arribat després d'una curta travessia. 
Des del coll hem pogut gaudir d'una extraordinària panoràmica del massís dels Écrins, dominada pels seus dos quatremils, la Barre des Écrins i la Dôme de Neige. A l'altra banda teníem al davant el Mont Chaberton i moltes més muntanyes, a més de les instal·lacions de l'estació d'esquí de Montgenèvre.
Hem iniciat el descens per un camí entre prats que aviat s'ha convertit en una pista per on hem baixat recorrent les instal·lacions de l'estació d'esquí fins a la sortida de la vall, on hem arribat a la carretera internacional N94 a pocs metres de la frontera italiana. Finalment, seguint la carretera, hem arribar en pocs minuts fins a Montgenèvre, on hem acabat l'etapa.


ENTRADES RELACIONADES:
GR5: Bonnenval
Termignon, 2020
GR5: V. d'Isère
Bonneval, 2020
Dôme de
Neige, 2004

DESNIVELL: + 1.100 m -1.140 m
RECORREGUT: 16'5 km
HORARI: 6 h
BIBLIOGRAFIA: 
PANORÀMIQUES:
Col de Lauze  
PARTICIPANTS:
Magda - J. Rafel