dimarts, 26 de juliol del 2022

GR5: Château-Queyras - Ceillac

GR5: Château-Queyras - Ceillac
Hem iniciat una nova temporada del GR5 iniciant l'etapa on vam acabar l'any passat, a Château-Queyras. L'etapa entre aquesta població i Ceillac és relativament curta però amb un desnivell considerable, més de 1.000 metres, ja que cal superar el Col Fromage, a 2.301 m.
Hem sortit de Château-Queyras travessant un pont sobre el riu Guil i prenent un camí amb forta pujada. El camí travessa dues vegades una petita carretera que comunica les diverses bordes que hi ha per la zona. Després passa per una font amb una petita àrea de picnic, la Fontaine Rouge, abans d'arribar a un collet poc marcat, el Fontantie, a 2.250 m.
Des d'aquest coll ja es veu al fons el Col Fromage, només 50 metres més alt que el Fontantie però encara lluny. Ens hi porta un camí del tipus balcó que flanqueja tota la muntanya amb grans vistes. Finalment hem arribat al Col Formiga (2.301 m), pas clau de l'etapa d'avui, que ens ha ofert una nova panorámica per la vessant oposada, en direcció a Ceillac. 
Després de descansar uns minuts en el coll hem iniciat el descens en direcció a Ceillac, uns 650 metres de desnivell negatiu per un bon camí, on hem acabat l'etapa.
Ceillac és un poble relativament gran, té una petita estació d'esquí i tota mena de serveis. Nosaltres ens hem instal·lat a la gîte d'ètape Les Baladins, molt gran i situada en el mateix poble.


ENTRADES RELACIONADES:
GR5: La Chalp
Château, 2021
GR5: Sachas -
La Chalp, 2021
Montgenèvre
- Sachas, 2021

BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Magda - J. Rafel