dilluns, 25 de juliol del 2022

Via ferrada de Fort Queyras

Blog de Muntanya
Avui hem iniciat una nova sèrie d'activitats als Alps. L'objectiu és recórrer algunes etapes del GR5, el camí de gran recorregut dels Alps Francesos. Aquest camí comença al Llac Leman, a la frontera suïssa, i recorre els Alps francesos fins arribar a la Mediterrània a Niza. 
Fins ara hem fet 25 etapes d'aquest camí en diverses sortides. L'estiu passat vam acabar a la població de Château-Queyras i aquest any hem de començar en el punt on vam acabar.
Avui hem fet el llarg viatge en cotxe fins a Château-Queyras a on hem arribat a primera hora de la tarda. Com que avui no estava programada cap etapa del GR, he aprofitat la tarda per fer una via ferrada instal·lada juntament al costat del Castell de Queyras.
Es tracta d'una via ferrada curta, de poca dificultat i molt accesible, ideal per passar una estona a la tarda estirant les cames després de 8 hores de cotxe.
La via ferrada ressegueix un petit engorjat per sobre d'un riu força cabalós, Le Guil, a sota mateix del castell que dona nom al poble. Hi ha cable de vida, moltes grapes de ferro i dos ponts nepalesos no gaire llargs. Només hi ha un parell de passos una mica verticals i la resta és gairebé horitzontal, resseguint el riu. També hi ha dues escapatòries que permeten abandonar abans del final aquesta ferrada catalogada com d'iniciació.
El punt de partida està en una àrea recreativa situada sota el poble, al costat del riu. He deixat el cotxe a l'aparcament i en un minut, travessant un pont sobre el Guil, he arribat a l'inici de la via.
No he trigat ni una hora en completar el recorregut de la ferrada, que acaba al costat d'una carretera, Le Chemin des Dames, per on en pocs minuts he retornat al punt de partida.

En aquesta entrada no hi ha àlbum de fotos perquè n'hi ha molt poques, ni tampoc track perquè l'aproximació és immediata i els satèlits es perden al fons de l'engorjat.

ENTRADES RELACIONADES:
VF Cubillo os
Fils, 2022
Ferrata de
Calcena, 2019
Ferrata de
Sorrosal

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
J. Rafel, en solitari