dissabte, 16 de juliol del 2022

Refugi Venezia

Refugi Venezia
Avui hem iniciat la sortida a les Dolomites, als Alps Italians, amb una curta aproximació fins al refugi Venezia - Albamaria di Luca, la base des de la que demà intentarem l'ascensió al Monte Pelmo per la via normal de la cara sud.
El refugi, està en un punt estratègic, a l'inici del camí del Pelmo i també dona servei als molts senderistes que recorren un camí denominat Giro del Pelmo, un interessant recorregut al voltant de la gran muntanya.
A primera hora del matí hem agafat l'avió que ens ha portat fins a l'Aeroport Marco Polo de Venècia. Des d'allà, amb un cotxe llogat a preu de limusina, ens hem desplaçat fins a la població de Zopè di Cadore i hem seguit per una petita carretera fins a l'inici del camí 471 que porta al refugi.
El recorregut ha estat fàcil i curt (menys de dues hores) però ens ha servit per introduir-nos en el món gegantí de les muntanyes dolomítiques. Pel camí ja hem pogut veure moltes muntanyes, entre elles la Civetta, i més amunt hem pogut veure la inmensitat del Monte Pelmo, justament per la cara que hem de recórrer demà per fer l'ascensió, que des d'aquí sembla inexpugnable.
Quan faltava poc per arribar al refugi, unes obres a la pista ens han obligat a seguir una variant, no gaire més llarga que la pista principal però sí més panoràmica. Finalment hem arribat al refugi Venezia, situat en un punt panoràmic a sota mateix de la gegantina cara sud del Pelmo.
El refugi és molt confortable, com la majoria dels refugis de les Dolomites. El sopar és gairebé a la carta i hem pogut triar entre molts plats, tots acompanyats per la inevitable polenta.
L'aigua del refugi no és potable (o això diuen els responsables de la instal·lació) i les ampolles d'aigua mineral són cares (3 euros) però nosaltres estàvem previnguts i hem portat gotes per potabilitzar l'aigua.
Com és habitual en els refugis dels Alps, el sopar s'ha servit molt aviat (a les 7 de la tarda) i hem anat a dormir abans de les nou perquè demà ens espera una gran jornada de muntanya i hem de matinar molt.


ENTRADES RELACIONADES:
Refugi San
Marco, 2019
Refugi
Coldai, 2019
Refugi Q.
Sella, 2016

PARTICIPANTS:
Refugio Venezia
Joan C. - Merche - Pablo - Sonia - J. Rafel