dilluns, 26 de juliol del 2021

GR5: La Chalp - Château Queyras

GR5: La Chalp - Château Queyras
Avui hem acabat aquesta sortida als Alps Francesos amb una etapa curta, que en realitat seria només mitja etapa, abans d'iniciar el retorn a casa. Ha estat una plàcida passejada pels boscos del Queyras i ens ha servit per retallar una mica l'etapa següent, prevista per al proper estiu, que és molt llarga.
Hem dormit a la GÌte d'étape de La Chalp, una antiga casa de pagès una mica atrotinada, però on ens van donar un bon sopar i això és el més important després d'una llarga caminada. Hem dormit en una gran tenda de campanya que tenen muntada en el pati de la casa com un annex de la gîte, amb tota comoditat.
Després d'esmorzar a la gîte hem iniciat la caminada sortint de La Chalp per un ample camí a la part superior del poble. El camí planeja pel bosc elevat sobre el fons de la vall principal. A poc a poc hem anat guanyant alçada fins arribar al poblet de Les Maisons. A baix es veia Arvieux, el poble més important d'aquesta petita vall, que dóna nom a l'estació d'esquí.
Hem seguit, ara amb una suau pujada, fins arribar al Lac de Roue, un petit estany situat en un altiplà voltat de bosc. Despés hem travessat aquest altiplà per iniciar el descens per l'altra banda en direcció a Château-Queyras. El camí baixa amb fort pendent pel bosc fins acabar a la carretera a l'entrada del poble. Abans, però, hem pogut veure el gran castell, el Fort Queyras, des de les altures.
Hem entrat en el poble per la carretera i, al peu del gran castell, hem donat per acabada l'etapa i la sortida del GR5 de l'estiu de 2021.


ENTRADES RELACIONADES:
GR5: Abondance
- Chésery, 2018
GR5: Novel -
Abondance, 2018
GR5: S.Gingolph
Novel, 2018

DESNIVELL: + 280 m -570 m
RECORREGUT: 7'5 km
HORARI: 2 h 30 min

BIBLIOGRAFIA: 
PARTICIPANTS:
Magda - J. Rafel