diumenge, 25 de juliol del 2021

GR5: Sachas - La Chalp

GR5: Sachas - La Chalp
Després de la jornada de descans d'ahir, avui teníem l'etapa de més desnivell de la temporada del GR5, amb més de 1.200 metres a superar. El punt de partida era la petita localitat de Sachas, als afores de Briançon, on vam acabar la darrera etapa fa dos dies. Hem iniciat la caminada travessant els carrers del poble i ben aviat hem començat a pujar per un camí que talla la pista de la Route des Ayes. Després de seguir la pista una estona l'hem deixat per pujar per un corriol pel bosc que ha acabat desembocant a la petita carretera que porta als Chalets des Ayes. 
Hem arribat als Chalets, un petit agrupament de cases amb una ermita. També hi ha un petit bar on hem recuperat forces prenent un refresc abans de reiniciar el nostre camí. Hem seguit pujant, ara suaument entre prats, fins arribar al Col des Ayes (2.477 m). 
Des del coll encara ens quedava una llarga baixada però ja es veien les instal·lacions de l'estació d'esquí d'Arvieux. Hem baixat fins al fons de la vall, on hem agafat una pista que fàcilment ens ha portat fins a Brunisard, una petita localitat turística, i poc després, ja per carretera, fins a La Clalp, on hem donat per acabada l'etapa.


ENTRADES RELACIONADES:
GR5: Ref. Wills
-Brévent, 2018
GR5: Samoëns
-R. Wills, 2018
GR5: Chésery
Samoëns, 2018

DESNIVELL: + 1.250 m -800 m
RECORREGUT: 17'5 km
HORARI: 6 h 30 min
BIBLIOGRAFIA: 
PARTICIPANTS:
Magda - J. Rafel