dilluns, 26 de març del 2018

Camino a Fisterra: Negreira - Sta. Mariña

Camino a Fisterra: Negreira - Santa Mariña
Segona etapa d'aquesta ruta a Finisterre, plàcida i sense problemes com totes les etapes del Camí de Fisterra, on l'única dificultat és la llargada de les etapes si les planifiquem llargues. Nosaltres hem dissenyat el camí en cinc plàcides etapes, no gaire llargues, de manera que la dificultat és mínima.
De bon matí hem esmorzat a la Casa da Bola i ens han portat en cotxe fins al centre de Negreira, on vam acabar l'etapa d'ahir. El camí, com sempre ben marcat, surt per la carretera passant per sota d'una arcs. A l'altra banda hi ha una placeta amb el monument a l'emigrant. Després d'un curt tram de carretera ens hem desviat per pujar a Negreiroa, el nucli original de Negreira, amb una antiga església.
Hem tornat a la carretera i l'hem seguit una mica fins al poblet de Zas, on hem entrat per agafar el Camiño Real, que ens ha portat al poble següent, A Pena. El camí segueix entre camps i cases passant per diversos poblets: Vilaserio, O Cornado i As Maroñas fins arribar a Santa Mariña. L'etapa no l'hem acabat en el poble sinó que hem anat fins a la carretera, ben propera, on hi ha bars i hotels.
Avui hem anat a dormir  a un hotel proper. Com és habitual en el Camí, tenen un servei de transport que ens ha recollit aquí i ens ha portat fins a l'hotel.


ENTRADES RELACIONADES:
Camí de S. Jaume:
Candasnos
Camí de S. Jaume:
Fraga
Camí de S. Jaume:
Lleida

ASSISTENTS:

Ana G., Emilio, Elisabet, Jaume, Magda, J. Rafel
DESNIVELL: +460 m,  - 300 m
RECORREGUT: 21'7 km
HORARI: 5 h
DOCUMENTACIÓ: