diumenge, 2 de febrer de 1975

Escalada a Montserrat (Agulles)

El Setrill
Foto d'arxiu: el Setrill i el Broc del Setrill, desembre 2017

Escalada a Montserrat, a la regió d'Agulles. Vam fer unes quantes vies, algunes de finura montserratina
  • La Portella Petita, via GAM
  • La Savina Inferior, via Cara Est
  • El Setrill, via Normal
  • El Setrill, cara Nord
La GAM de la Portella Petita és una via de finura montserratina que ressegueix l'Aresta Brucs d'aquesta popular agulla. Són passos fins, especialment el pas de sortida de la primera reunió, catalogat de cinquè grau, i la sortida de la segona reunió. Aquesta segona sortida és el pas clau de la via, ja que cal superar un marcat desplom amb un pas d'A0. Segueixen uns passos de finura fins que el pendent decreix i arribem ja amb facilitat fins al cim.
La Cara Est de la Savina Inferior és també una via de molta finura. Puja per l'Aresta Est, molt vertical i amb molt poques assegurances. Es fa reunió en un forat molt visible i després cal encara supera un tram molt dret abns d'arribar al peu de la bola final on enllacem amb la via Normal per arribar fàcilment al cim.
Després de fer aquestes dues vies de finura vam anar a l'altra punta de la Regió d'Agulles per fer les dues vies del Setrill, ja més fàcils, de tercer grau amb algun pas de quart.
Uns anys després vam fer una petita pel·licula amb vistes de l'aresta GAM de la Portella Petita a vol d'ocell. Aquí la teniu:


RESSENYA:

La Portella Petita, via GAM

La Savina Inferior, via Cara Est

El Setrill, via Normal

El Setrill, via Cara Nord