dissabte, 1 d’abril del 2023

GR110: Carretera de Torno - Cabezuela del Valle

Valle del Jerte
Segona etapa del GR del Valle del Jerte, aquesta vegada un GR com cal, amb senyalització correcta i sense obstacles. Ahir vam patir una mica recorrent la primera part d'aquest GR, sense senyalitzacions i ple de tanques que vam haver de saltar. Avui ha estat una plàcida passejada sense complicacions entre camps de cirerers florits.
Hem deixat el cotxe a l'inici d'una pista que surt de la carretera CV-51, que va de la N-110 a la petita població de Torno.  Hem iniciat la caminada per una pista entre camps de cirerers. Hem anat trobant bifurcacions però el GR sempre estava ben senyalitzat, de manera que no hem tingut cap dubte i hem anat seguint per les diverses pistes fins arribar a la Garganta de la Puria, un torrent de bon cabal que hem travessat per un antic pont de pedra.
Poc després hem travessat la carretera de Rebollar i hem seguit, sempre per pistes entre cirerers, pujant per la vall del Jerte. Més endavant el camí passa al costat del riu, que fins ara havíem anat seguint de molt lluny sense veure'l. Portava força aigua i ens hem acostat a un pont de canalons per veure'l bé. 
Hem seguit al costat del riu per un bosc de ribera fins arribar a un pont per on hem passat el Jerte entrant a la barriada de Los Novillos i, poc més endavant, a Navaconcejo. Ens hem aturat a menjar en un bar situat en un passeig al costat del riu abans de completar la part final del nostre recorregut.
Hem travessat Navaconcejo pel carrer central, vorejat per cases amb l'arquitectura típica d'aquesta zona, i hem sortit per l'altra banda passant un altre pont i arribant a una zona plena de berenadors, que avui estaven plens de gent menjant.
Hem travessat el Barranco de las Nogaledas, un dels punts més turístics d'aquesta vall i hem arribat al Puente de las Monjas, que hem travessat per entrar a Cabezuela del Valle, un altre dels pobles principals de la vall, on hem acabat l'etapa. 


ENTRADES RELACIONADES:
Tourdera, La
Batllòria, 2023
Tourdera, Palau-
tordera, 2022
Tourdera, 
La Costa, 2022

BIBLIOGRAFIA:
L'ANÈCDOTA: en aquestes terres hi ha el costum de servir una tapa quan en algun bar es demana una beguda. La tapa va inclosa en el preu de la beguda però aquesta té el mateix preu que tindria sense tapa. Avui ens hem aturat en una terassa de Navaconcejo i hem demanat tres begudes. Acompanyant aquestes begudes ens han servit algunes tapas: tres pinchos de truita de patates, quatre croquetes i una tapa de ronyons. Tot plegat per un preu increïble: 3'40 euros !
PARTICIPANTS:
Valle del Jerte
Magda - J. Rafel