dilluns, 3 d’abril del 2023

Los Pilones i Garganta de los Infiernos

Garganta de los Infiernos
El el nostre darrer dia de senderisme per la vall del Jerte, avui hem fet una petita excursió a un dels indrets més populars d'aquesta vall, los Pilones, amb un itinerari circular per la vall d'un torrent anomenat Garganta de los Infiernos.
Los Pilones és un tram engorjat del riu on aquest ha excavat a la roca granítica, al llarg del segles, un conjunt de gorgs per on baixa l'aigua amb petits salts. És un indret singular que rep la visita de centenars de turistes cada dia en determinades èpoques de l'any.
Hem iniciat la caminada des del centre d'interpretació de la Garganta de los Infiernos per un camí senyalitzat, el més popular de la zona, que puja per un bosc de roures joves. Després d'una estona de forta pujada hem arribat al punt més singular del recorregut,  los Pilones. Hem travessat el torrent per un pont sobre els gorgs i hem seguit pujant per l'altra banda, per un camí paral·lel al riu.
Aviat hem deixat enrere les multituds que cada dia pugen al paratge de los Pilones, i hem seguit aigües amunt per un camí sobre el riu. Més amunt hem arribat al segon pont del recorregut, un antic pont de pedra conegut amb el nom de Puente Nuevo o també Puente de Carlos V
Ens hem aturat uns minuts per menjar alguna cosa i hem seguit a l'altra banda del pont per un camí que ens ha portat al Collado de las Losas, un coll poc marcat però amb una cruïlla de pistes. Del coll surt una pista que porta directament al centre d'interpretació però nosaltres hem seguit per un petit camí que baixa per un bosc de castanyers fins enllaçar, ja molt avall, amb la pista que porta al centre d'interpretació, on hem tancat el nostre circuit donant per acabada la nostra activitat senderista a la vall del Jerte.


ENTRADES RELACIONADES:
Carrauntouhill
Irlanda, 2019
Els Cingles de
Moher, 2019
Connemara,
Camí Blau, 2019

BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Valle dl Jerte
Ana - Elisabet - Emilio - Jaume - Magda - J. Rafel