dimarts, 31 de gener del 2023

Tourdera: Sta. Maria de Palautordera - La Batllòria

Tourdera: Santa maria d Palautordera - La Batllòria
Una nova etapa del Tourdera, el camí de llarg recorregut de la Tordera, que en aquesta tercera etapa deixa enrere les darreres estribacions del Montseny arribant a la plana, on el camí es torna planer i sense cap dificultat.
Hem sortit de Santa Maria de Palautordera, on vam acabar l'etapa anterior. El punt de partida estava a l'entrada de la població, molt a prop de l'Ermita del Remei. Des d'allà hem anat a buscar el camí que baixa al costat del riu, deixant de banda els carrers del poble. 
Aviat hem arribat a la Font Martina, situada al costat del riu als afores del poble, i d'un un petit parc amb taules i bancs de pedra. Hem seguit pel costat del riu per un magnífic bosc de ribera fins trobar un gran pont penjat per on hem travessat la Tordera, entrant en una zona plana amb camps de conreu.
Aviat hem arribat a les portes de Sant Celoni però el camí no hi entra sinó que baixa deixant la població a l'esquerra per passar sota la via del tren i la carretera C35, arribant a l'inici de la gran plana de la Vall de la Tordera.
Després hem arribat al punt més singular del recorregut d'avui: el Pont Trencat. Es tracta d'un antic pont de pedra que ja fa molts anys va caure i només en quedava una arcada. L'any 1999 es va iniciar la restauració d'aquest monument, que es va fer d'una manera molt original i moderna, creant un nou pont metàl·lic però amb la part que quedava del pont antic integrada a l'estructura del nou pont. El resultat va ser magnífic i fins i tot va merèixer premis de disseny.
Hem travessat el Pont Trencat i hem enllaçat amb una àmplia pista per on hem seguit fins completar l'etapa. Han estat 6 km de pista, sense gaire interès perquè, tot i que la pista va al costat del riu i envoltada de boscos de ribera, passa a molt poc metres de l'autopista AP7 per on circula contínuament una inacabable caravana de camions.
Finalment hem arribat a un gran pont, on hem deixat el Tourdera per travessar-lo i entrar a La Batllòria, donant per acabada la curta etapa d'avui. Després hem anat a dinar al restaurant L'Estanc, on hem gaudit del seu magnífic menú del dia.


ENTRADES RELACIONADES:
Tourdera
2ª etapa, 2022
Tourdera
1ª etapa, 2022
Gualba -
Sta. Fe, 2012

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Elisabet, Jaume, Magda, J. Rafel