diumenge, 9 d’abril del 2023

Via ferrada de la Roca Dreta

Via Ferrada Roca Dreta
La Roca Dreta és una via ferrada curta i fàcil, apta per a la iniciació en les tècniques ferratistes, fins i tot per a nens. A més, està molt a prop de casa, de manera que és una activitat ideal per una matinal d'iniciació a les ferrates.
Hem deixat el cotxe al final d'un carrer asfaltat a la urbanització Sant Roc, als afores de Sant Vicenç dels Horts. Hem pujat caminant per una àmplia pista fins que, després de caminar un km i mig, hem agafat un petit corriol, equipat a l'entrada amb unes grapes d'acer, que en cinc minuts ens ha portat al peu de la Roca Dreta, a l'inici d'una petita aresta equipada amb grapes i cable de vida. 
Havíem llegit en alguna ressenya que l'equipament era una mica precari però ens ha semblat que era prou sòlid, amb moltes grapes i un bon cable de vida. Hem pujat un rere l'altre per l'aresta equipada, arribant a dalt sense cap incidència.
La baixada es pot fer per la mateixa via ferrada però en el cim hi ha una bona instal·lació de ràpel, amb parabolts, cadenes i dues anelles per triar. Com que els nens no havien fet mai ràpel, hem aprofitat la situació per practicar la tècnica del descens. Els nens han fet el seu primer ràpel superant la prova amb bona nota.
Els ha agradat tant l'experiència que hem aprofitat que era aviat i que la pujada era curta per repetir l'ascensió i el ràpel. Fins a quatre vegades han fet la pujada de la ferrada i el descens en ràpel. Una bona sesió de pràctiques que els ha deixat ben contents.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta activitat, que avui és obra de la productora pròpia del Blog de Muntanya: Quercus Films:


ENTRADES RELACIONADES:
Travessia dels
Frares, 2021
Turó de 
l'Escletxa, 2021
Travessia
d'Agulles, 2021

PARTICIPANTS:
via ferrada de la Roca Dreta
Jan Miquel - Juan - Mariona - J. Rafel