diumenge, 2 d’abril del 2023

GR10: Tornavacas - Cabezuela del Valle

Valle del Jerte
Tercera jornada del nostre recorregut pel Valle del Jerte. Avui hem recorregut la part superior d'aquesta vall seguint un GR diferent, el GR10, un camí de gran recorregut que no hem de confondre amb el GR10 francès que ressegueix els Pirineus del Cantaàbric al Mediterrani per la vessant francesa.
Aquest GR10 va de València a Lisboa travessant tota la Península Ibèrica, amb diverses variants. A la Vall del Jerte, el GR entra des de la província d'Ávila pel port de Tornavacas i surt pel port d'Honduras que comunica amb la veïna vall d'Ambroz.
Hem fet el camí de baixada, sortint del poble de Tornavacas i recorrent una extensa zona de cultius de cirerers fins a Cabezuela del Valle. Hem iniciat la caminada travessant el pont vell de Tornavacas i pujant fins a una pista on hem enllaçat amb el GR10 que baixa del coll.
Hem seguit la pista, en bona part asfaltada, durant un llarg trajecte fins a l'entrada de la població de Jerte. No hem entrat a la població sinó que hem deixat a la dreta el pont que dona accés a Jerte, seguint avall per la pista.
Hem arribat al centre d'interpretació de la Vall del Jerte, un important centre turístic d'on surten algunes de les rutes de senderisme més populars de la zona. A partir d'aquest punt, el camí baixa al costat de la carretera fins a un altre punt singular, les Ruinas de Vadillo, les restes d'un antic poble que va ser destruït durant la Guerra de la Independència i no es va reconstruir.
Finalment hem arribat al Puente de Cabezuela entrant en aquesta població, on hem acabat l'etapa.


ENTRADES RELACIONADES:
Corcubión -
Fisterra, 2018
Hospital -
Corcubión, 2018
Sta. Mariña -
Hospital, 2018

BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Valle dl Jerte
Ana - Elisabet - Emilio - Jaume - Magda - J. Rafel