divendres, 12 de juliol del 2019

Via ferrada de la Cascada de Fanes

Ferrata de la Cascada de Fanes
Una nova jornada de transició, després de l'ascensió ahir del Sorapis. Avui havíem de baixar del refugi San Marco i pujar al refugi Son Forca, des d'on demà farem una nova ascensió. De pas, hem volgut fer alguna activitat curta que ens permetés agafar el telecadira per pujar al refugi abans que el tanquin. No teníem temps de fer una activitat llarga i, després de descartar altres activitats més atractives però massa largues, ens hem decidit per la via ferrada de la Cascada de Fanes.
És una activitat d'iniciació, una ferrada molt fàcil però que té l'atractiu d'un pas pel darrere d'una cascada de gran cabal. En realitat són dues ferrades (Giovanni Barbara i Lucio Dalaiti) però no hem sabut on començava una i acabava l'altra.
Hem esmorzat al refugi San Marco i hem iniciat la baixada pel mateix camí per on vam pujar fa dos dies. Gairebé tot el camí és una àmplia pista per on hem baixat còmodament fins al Parco Neve Sole, als afores de San Vito de Cadore, on teníem el cotxe.
Hem fet el trajecte en cotxe fins a Cortina d'Ampezzo i des d'allà, per la carretera 51, fins a l'aparcament situat a l'entrada del Parco Naturale delle Dolomiti d'Ampezzo, poc més amunt de la població de Fiames, on hem deixat el cotxe.
L'aproximació a la via ferrada és una curta passejada de poc menys d'una hora pel camí senyalitzat amb el número 10. Al final hi ha una petita àrea de picnic on ens hem equipat per iniciar el recorregut.  El punt més característic de la ferrada està gairebé al principi. Un gran salt d'aigua que cal passar pel darrere; un pas espectacular però sense cap dificultat.  Després hem seguit per un camí equipat fins trobar un mur que calia baixar amb l'ajut d'uns esglaons metàl·lics. Després hem travessat el riu per un pont i hem iniciat la remuntada per un camí equipat fins arribar al punt de partida on acaba la ferrada.
Hem desfet el camí d'aproximació i hem agafat novament el cotxe per desplaçar-nos fins a Rio Gere per agafar el telecadira que ens ha pujat a les proximitats del refugi Son Forca on ens hem allotjat.
I aquí teniu la pel·lícula de la via ferrada de la Cascada de Fanes. Ha estat produïda per Mountain Films i cedida per a tots els seguidors del blog:




ENTRADES RELACIONADES:
VF Foradada del
Toscar, 2018
VF Averau i
Nuvolau,  2018
Caminito del
Rey, 2017

PARTICIPANTS

Joan C., Luis, Merche, Sonia, J. Rafel

DESNIVELL: +220 m
RECORREGUT: 6 km
HORARI: 3 h