dimarts, 12 d’octubre del 2021

Turó de l'Escletxa, per la via ferrada

Turó de l'Escletxa
El Turó de l'Escletxa és un petit cim, de només 449 metres, però molt panoràmic perquè està situat al davant de Montserrat oferint-nos una gran vista del massís montserratí. Un altre atractiu d'aquest cim modest és que un dels camíns d'accés al cim està equipat amb una petita via ferrada que supera un pany de paret d'uns 8 metres amb un bon equipament de grapes i cable de vida. Per altra banda, aquest cim està inclòs en el llistat dels centcims de la FEEC, de manera que teníem tres arguments per incloure aquest petit cim a la nostra llista d'activitats.
Avui hem vingut acompanyats dels nens que, aprofitant el pont del Pilar, ens han vingut a veure. La petita via ferrada és apta per a nens, prenent les precaucions necessàries. Nosaltres hem portat una corda per assegurar-los però han pujat sense cap problema. La separació dels esglaons és la justa perquè, amb una mica més d'esforç que els grans, puguin pujar els nens.
Hem deixat el cotxe al costat del cementiri de Castellbell i el Vilar i hem iniciat l'ascensió passant per un pont sobre la via del tren i un túnel sota l'autopista de Manresa. Després hem passat al costat d'una masia i hem agafat un corriol que ens ha portat fins al peu del mur on hi ha instal·lada la via ferrada.
És un mur totalment vertical però hi ha bons esglaons, no gaire separats, i cable de vida. Ens hem equipat i hem iniciat la superació d'aquest petit obstacle. Després de coronar el mur he assegurat amb la corda els altres ferratistes, que han pujat sense dificultat.
Un cop superat l'obstacle, ja sense l'equipament de seguretat,  hem seguit per un caminet fins al cim del Turó de l'Escletxa (449 m). Des d'aquí teníem una magnífica visió de Montserrat, des del Monestir fins a la Foradada, que es veia al fons de tot. Hem fet les fotos de cim i hem fet volar una mica el dron abans d'iniciar el retorn per un altre camí, evitant el mur de la ferrada.
Hem baixat per una llarga pista veient contínuament la Muntanya de Montserat al davant mateix fins arribar al punt de partida. Ha estat una curta matinal i hem tornat aviat a casa perquè a mitja tarda els nens havien d'agafar l'avió per retornar a Eivissa.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta excursió matinal amb ferrata:


ENTRADES RELACIONADES:
La Mina de Ca
L'Alemany, 2021
Cova dels
Regals, 2021
Turó de les
Maleses, 2020

PARTICIPANTS:
Turó de l'Escletxa
Jan Miquel, Magda, Mariona, J. Rafel