divendres, 15 d’octubre del 2021

Paret de la Codolosa, via Reincidents

Paret de la Codolosa, via Reincidents
Una nova matinal d'escalada a Montserrat. Avui hem vingut a la Paret de la Codolosa, a prop de Collbató. És una zona d'escalada en la que s'han obert diverses vies d'escalada, no gaire llargues i de dificultat variable. Nosaltres hem triat la via Reincidents, una via de dificultat mitjana, amb diversos passos de IV+ però amb bona roca i ben assegurada.
Hem arribat a l'àrea recreativa de La Salut, als afores de Collbató, i hem iniciat la curta aproximació fins al peu de la paret. Hi havia una mica de boira però a mesura que pujàvem s'anava esquinçant la boira mostrant-nos un magnífic sol de tardor.
La via Reincidents té tres tirades, totes en lliure, amb molt bona roca. Hi ha diverses assegurances, tant naturals (ponts de roca i savines) com parabolts. Hi ha alguns trams més verticals, catalogats de IV+ i altres no tan difícils, de tercer grau. El pas més singular és a l'inici de la segona tirada, quan cal pujar una curta xemeneia abans de flanquejar a la dreta i seguir pel centre d'una magnífica placa. Hem superat les tres tirades sense problemes i hem baixat amb un parell de ràpels.
Després de completar la via, com que ens quedava una mica de temps, encara ens hem entretingut pujant una tirada d'una via veïna, només com a pràctica per a futures escalades per la zona. 
I aquí teniu un petit vídeo amb algunes escenes d'aquesta curta escalada.


ENTRADES RELACIONADES:
Escalda a les
Magdalenes, 2021
La Plantació i
Gorros, 2020
Cara de Mico,
via Infidel, 2020

RESSENYA:
Paret de la Codolosa, via Reincidents