dimecres, 20 d’octubre del 2021

La Codolosa, vies Diedre i Alimera

La Codolosa, via Alimera
Avui teníem previst anar a escalar a la zona de Trinitats, a prop del Monestir de Montserrat però quan hem arribat al pàrquing del Monestir una densa boira tapava tota la muntanya i estava tot moll a causa d'un xàfec que havia caigut durant la nit. 
Després d'uns minuts de desconcert ja hem vist que no era prudent escalar amb la roca tan mullada i que calia activar el pla B. Com que tota la part alta de Montserrat estava mullada i emboirada hem pensat anar a provar sort a les parts baixes, concretament a la Codolosa, una zona d'escalada que ja coneixíem, situada a la part més baixa de Montserrat, al costat de Collbató, i amb les parets orientades al sud.
No ens hem equivocat. Quan hem deixat el cotxe a l'àrea recreativa de La Salut, al costat de Collbató, hem vist que aquí no havia plogut i, encara que estava núvol, la boira quedava molt amunt, lluny de nosaltres. A més, avui hi havia algunes cordades a la zona que, com nosaltres, havien anat a les parts altes de la muntanya i havien acabat aquí buscant terres més càlides.
Tot just fa una setmana que havíem estat escalant aquí i coneixíem una mica algunes de les vies, tot i que les ressenyes que hem vist no son massa clares perquè hi ha tantes vies que sovint es creuen o se superposen.
Una mica a la descoberta, hem recorregut dues vies senceres, la del Diedre i l'Alimera. Les dues tenen dificultats entre el quart grau i el cinquè, totalment en lliure. La primera tirada és gairebé la mateixa per a les dues vies i té un pas de finura montserratina a mitja tirada.
La via del diedre puja per una zona relativament indefinida a l'esquerra de la primera reunió i en algun moment aprofita un diedre per superar el tram més dret. 
La via Alimera, des de la mateixa reunió que l'anterior, puja per un magnífic esperó de bona roca montserratina, amb trams ben drets. Després d'aquesta tirada, d'uns 40 metres, encara en queda una tercera més curta, de quart grau, fins arribar al final de la via on hi ha una instal·lació de ràpel per on hem baixat a peu de via en tres ràpels.
Avui no hi ha àlbum de fotos perquè n'hem fet molt poques però aquí teniu una petita pel·lícula amb escenes d'aquesta matinal escaladora a Montserrat. Ha estat produïda per Mountain Films i cedida per als seguidors del Blog de Muntanya:


ENTRADES RELACIONADES:
Els Graus, via
Joc de Nens, 2021
Canal de l'Artiga
Alta, 2021
Torrent de la
Font Seca, 2017

RESSENYES:
La Codolosa, via Diedre La Codolosa, via Alimera