dilluns, 11 d’octubre del 2021

Travesia d'Agulles, amb nens

Travessia d'Agulles
La Travessia de Agulles és una clàssica montserratina, un camí equipat sense excessiva dificultat que permet recórrer els racons més interessants de la Regió d'Agulles, a Montserrat. Comença a la Portella i acaba al Portell Estret després de travessar tota la part alta de la Regió d'Agulles. El pas més complicat és un mur que cal superar amb l'ajut d'una corda de nusos. Després hi ha diverses canals i petits resalts que se superen amb fàcils i divertides grimpades i desgrimpades.
Jo havia fet aquesta travessia un parell de vegades i, a més, havia recorregut en moltes ocasions algunes parts d'aquesta travessia fent l'aproximació a les vies d'escalada d'Agulles. Avui, però, era una ocasió especial perquè m'acompanyaven els dos néts, la Mariona i en Jan, que avui han fet un pas de gegant en la seva introducció al món de la muntanya amb aquesta travessia que per a la seva edat, 9 i 5 anys, és una gran activitat.
Hem arribat de bon matí a Can Maçana i hem iniciat la caminada pel camí del Coll de Guirló. La paret d'Agulles estava tapada per la boira però la previsió era bona i sabíem que aviat es fondria la boira i podríem gaudir d'un magnífic dia de tardor, ben clar i assolellat.
El primer obstacle és la petita grimpada d'accés al Coll de la Portella. Hem pujat sense problemes i hem iniciat la travessia d'Agulles, marcada amb pintura vermella. Hem passat per la Portella Petita, la Pelada i el Sol Ponent abans d'arribar al principal obstacle, el mur amb corda fixa. Ben assegurats amb el cordino que havia portat per utilitzar-lo en aquest pas, els nens han superat el mur en pocs minuts.
Més amunt, al costat de l'Agulla del Capdamunt, hem fet una curta aturada per esmorzar abans de seguir la travessia. Hem passat al costat de les agulles més característiques d'Agulles: els Merlets, el Senatxo, la Saca Gran, les Bessones, l'Agulla de l'Arbret...
El camí puja i baixa per travessar les típiques canals montserratines, superant petits obstacles amb curtes grimpades, fins arribar al peu de la Torta, des d'on hem iniciat el descens en direcció al Portell Estret, on acaba la regió d'Agulles i comença la dels Frares Encantats. 
Ben satisfets per haver completat la travessia, gaudint dels magnífics racons de Montserrat i superant sense problemes totes les dificultats, hem agafat el camí de la Canal Ampla que ens ha portat al refugi Vicens Barbé. Hem fet una petita aturada al refugi abans de completar el nostre recorregut pel Pas de la Portella i el Coll de Guirló per retornar a Can Maçana. 
I aquí teniu el vídeo amb un recull dels moments més interessants de la Travessia d'Agulles.


ENTRADES RELACIONADES:
Torrent dels
Abadals, 2019
Cova de
l'Escaleta, 2019
Cova del
Tabac, 2019

PARTICIPANTS:
Travessia d'Agulles
Jan Miquel, Mariona, J. Rafel

1 comentari:

Blog de Muntanya ha dit...

NOTA: el track correspon a una sortida anterior en la que vam fer aquesta mateixa travessia, encara que en aquella ocasió vam tornar pel Camí de la Foradada i no pel refugi.