dilluns, 25 d’octubre del 2021

Excursió al Castell de Montsoriu

Blog de Muntanya
El Castell de Montsoriu és una antiga construcció situada al cim del Turó del mateix nom, a 634 metros d'altitud.  Aquest turó, tot i ser un cim de molt poca altitud, està inclòs en el catàleg dels centcims de la FEEC. L'accés més fàcil és a partir d'un pàrquing sitat al costat del Coll de Castellar, a prop de la població de Breda. 
La pujada al castell és, des d'aquest punt, una excursió curta i fàcil que podem fer en poc més d'una hora. Nosaltres hem pujat pel camí normal, una pista amb suau pendent que supera el desnivell resseguint tota la muntanya i fent un parell de revolts. La pista puja per un bosc d'alzines sureres que arriba fins al mateix cim.
El castell està restaurat i es veu molt sòlid. Les obres de restauració encara s'estan executant i dintre del recinte hi ha una gran grua. Es fan visites guiades a l'interior del castell però avui no n'hi havia i estava tot tancat.
Hem estat una estona contemplant el castell des de fora i el gran panorama que ofereix aquest turó, un cim aïllat al costat del Montseny des d'on teníem una clara visió del Turó de l'Home i Les Agudes.
Hem fet unes quantes fotos i hem fet volar el dron per prendre imatges aèries del castell des de diversos punts de vista. 
Després d'una bona estona gaudint del panorama i de la visió del castell, hem iniciat el descens per un camí diferent del de pujada. Hem agafat un corriol senyalitzat que baixa directe pel bosc i enllaça amb la pista principal, gairebé a baix de tot.
I aquí teniu un petit vídeo amb imatges d'aquesta curta excursió  i vistes aèries del Castell de Montsoriu:


ENTRADES RELACIONADES:
Les Agudels pels
Castellets, 2015
GR92: Castell de
Montgrí, 2010
Campament a
Breda, 1973

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Elisabet, Jaume, Rafel, J. Rafel