dissabte, 9 d’octubre del 2021

Ascensió a la Torreta de Cadí (2.559 m)

Torreta de Cadí
La Torreta de Cadí és una de les darreres estribacions de la Serra del Cadí, en el seu extrem més occidental. És un cim molt poc prominent, com la majoria dels cims del Cadí, ja que és només un punt elevat sobre el llarguíssim llom de la Serra del Cadí. Malgrat aquesta poca prominència, té un gran panorama. Avui, a més, feia un dia extraordinàriament clar i la vista arribava fins al Pirineu central amb una magnífica visió de l'Aneto.
El punt de partida ha estat el Coll Jovell (1.781 m) a on s'arriba des de la població de Josa de Cadí per una pista en bastant bon estat. Hem deixat el cotxe en el mateix coll i hem iniciat l'ascensió per un bon camí, senyalitzat com a GR. Es tracta d'una variant del GR150 que puja fins a la carena del Cadí.
El camí puja amb fort pendent per una boixeda. En alguns punts gairebé desapareix però les marques del GR ens guien per les zones més perdedores. Més amunt hi ha una zona rocosa on trobem un curt pas equipat amb una cadena. 
Després d'un llarg trajecte de forta pujada per la boixeda hem arribat a un punt on el pendent decreix i hem entrat en una zona de prats, ja a prop de la carena. Hem deixat el GR per iniciar una diagonal pels prats en direcció al cim de la Torreta.  No hi ha camí però el terreny és obert i no ens ha costat gaire arribar al cim de la Torreta de Cadí (2.559 m).
Des del cim, marcat amb la característica pilona de l'IGN, el panorama era extraordinari. El primer que ens ha cridat l'atenció ha estat la imatge de l'Aneto al fons de tot. Després hem anat identificant més muntanyes, des del Montsent de Pallars fons a la Tossa d'Alp. Hem fet una panoràmica circular:
Torreta del Cadí
Hem estat una bona estona en el cim fent fotos, menjant una mica i prenent unes imatges amb el dron abans d'iniciar el retorn.  Per tornar al punt de partida hem seguit un itinerari lleugerament diferent. Hem agafat un camí desdibuixat que resegueix la carena fins retrobar el GR150. És un camí panoràmic que va carenant per sobre del llom oferint-nos noves perspectives.
Hem agafat el GR i aviat hem retrobat l'itinerari de pujada i l'hem seguit fins arribar al Coll Jovell on ha acabat la nostra caminada. 


ENTRADES RELACIONADES:
Canal Baridana
i Vulturó, 2017
Camí dels
Collets, 2013
Serra del
Cadí, 2003

PANORÀMIQUES:
Torreta de Cadí Torreta de Cadí Torreta de Cadí Torreta de Cadí Torreta de Cadí Torreta de Cadí
VOL CIRCULAR:
PARTICIPANTS:
Torreta de Cadí
Magda - J. Rafel