diumenge, 18 de juliol del 2021

Tornem a la Mina de Ca n'Alemany

Mina de Ca l'Alemany
Hem tornat a la Mina de Ca n'Alemany, una cavitat que ja havíem visitat en dues ocasions en els darrers temps, però aquesta vegada amb nens. És una activitat fàcil i curta però al mateix temps sorprenent, ja que és difícil imaginar que en un lloc tan poc singular, gairebé urbà, com és l'entorn de Sant Jeroni de la Murtra hi hagi una cavitat com aquesta.
Es tracta d'una antiga mina de captació d'aigua que servia per abastir la masia i els camps de Ca n'Alemany. Avui la masia està enrunada i la mina abandonada però al fons de la galeria de 128 metres encara regalima l'aigua freàtica inundant la galeria.
Hem sortit del centre sociosanitari del Carme i en poc menys de mitja hora hem arribat a l'entrada de la mina. Ens hem canviat el calçat i hem entrat a la galeria. Avui el nivell d'aigua era una mica més baix que la darrera vegada que vam visitar la cavitat però la galeria estava encara totalment inundada. 
Hem recorregut tota la galeria fins a la sala final, plena de concrecions blanques, i els nens han gaudit d'un entorn sorprenent que no imaginaven trobar aquí. Amb els peus molls hem sortit de la mina després de l'exploració i hem tornat a casa satisfets d'haver explorat un dels racons més amagats de Badalona.
Avui no hi ha àlbum perquè hem fet poques fotos però hem fet un petit vídeo amb algunes escenes de l'exploració de la mina.



ENTRADES RELACIONADES:
Cova dels
Regals, 2021
Les coves de
Formentera, 2020
Torrent dels
Abadals, 2019

PARTICIPANTS

Juan - Jan Miquel - Mariona - J. Rafel

1 comentari:

Joan C ha dit...

Ja els comences a ensenyar els camins...
Están mol gransi espavilats.