dissabte, 25 de novembre del 2017

Torrent de la Font Seca

Torrent de la Font Seca
Una magnífica matinal a Montserrat amb el descens d'un barranc, relativament fàcil però amb un gran ambient montserratí. El Barranc de la Font Seca és la continuació del Barranc de Santa Caterina, que ja vam baixar fa pocs anys. El punt de partida és l'àrea recreativa de La Salut, a la carretera que porta a les Coves del Salnitre des de Collbató. Des d'allà hem anat a buscar la Drecera dels Graus, que puja ben dret fins arribar al Camí de les Bateries, l'antic camí de Collbató al Monestir. Hem agafat aquest camí, ja més planer, cap a la dreta. Hem passat per sota de la Roca Llisa i la Roca dels Polls i hem arribat a l'inici del Torrent de la Font Seca.
El descens del torrent no té cap dificultat especial, tot i que hi ha alguns ràpels. Hem anat baixant, amb alguns sectors de bosc, algunes desgrimpades i alguns ràpels. En algun dels trams de desgrimpada hi ha cordes fixes (cintes amb nusos) que ens faciliten el descens. Hi ha tres ràpels més llargs, entre 20 i 25 metres, i uns quants més curts. Els ràpels llargs estan equipats de manera que es poden fraccionar i, per tant, utilitzar cordes més curtes.
El descens és curt però hem anat fent fotos, gravant vídeo i fent volar el dron, de manera que hem estat poc més de tres hores per baixar. El final del descens és justament a l'àrea recreativa de La Salut, on teníem el cotxe. Hem acabat la jornada barranquista matinal prenent un refresc a la guingueta oberta a la mateixa àrea recreativa.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta sortida, obra de la productora pròpia del blog, Quercus Films. Inclou algunes escenes gravades amb el dron (abstenir-se qui tingui vertígen...)




ENTRADES RELACIONADES:
Torrent de Santa Caterina
Torrent de Sta.
Caterina, 2013
Torrent del Xacó
Canal del
Xacó, 2011
Torrent Fondo
Torrent
Fondo, 2002

ASSISTENTS: Merche, Pablo, J. Rafel
DESNIVELL: +379 m, -379 m
RECORREGUT: uns 2 km de pujada; igual de baixada. 
HORARI1 h 10 de pujada. La baixada és curta, però entre fotos i vídeos hem estat unes 3 hores.
FINAL DE FESTA:

4 comentaris:

Joan Guirao ha dit...

Molt bé la peli i molt bones les tomes de dron, sempre donen una substancial millora a les imatges convencionals. Un matí ven aprofitat.

Blog de Muntanya ha dit...

Doncs, efectivament, aquesta vegada les tomes del dron donen una visió inèdita del barranc. Crec que ha quedat molt bé. A partir d'ara haurem de fer sempre barranquisme amb el dron. Saps a on venen neoprens per a drons?

Jaume ha dit...

Ja tens una assegurança pel Gran Falcó?.
M'ha agradat com et col·loques la corda com si fos una motxilla.
I comparteixo amb en Joan que les imatges àeries li donen un plus de qualitat,... aviat caldrà fer-ne amb el satèl·lit.

Blog de Muntanya ha dit...

El falcó no té asegurança però els falcons de la raça Parrot tenen 7 vides com els gats. Al meu encara li'n queden tres !

Efectivament, les filmacions aèries li donen un plus de qualitat. Una visió nova d'aquestes activitats. Crec que aquesta vegada hem amortitzat plenament la inversió que va representar la incorporació del dron al nostre equipament de muntanya.

Això del satèl·lit s'està estudiant però em sembla que la inversió serà més gran. No sé si podré convèncer la interventora perquè m'autoritzi la despesa.