dimarts, 18 d’agost del 2020

Les coves de Formentera

Coves Formentera
Passant uns dies d'agost a Eivissa amb la família, he anat amb els nens a visitar novament les coves de Formentera. Els seguidors del blog saben que la cova més important de Formentera és la Cova des Fum, que vaig visitar l'estiu passat després de diversos intents. Aquesta cova no és massa indicada per nens perquè s'ha de grimpar per arribar-hi, i per l'interior hi ha passos relativament complicats. En canvi, la Cova de les Mamelles és més accessible i, amb certes precaucions, és apta per a nens.
Aquesta cova no és una única cavitat sinó que és tot un sistema format per diverses coves que estan connectades entre elles (encara que jo mai he trobat aquestes connexions). Nosaltres hem visitat dues d'aquestes coves, una de les quals és la dels Riuets.
Aquesta vegada hem arribat en barca, directament a Es Caló de Sant Agustí. Allà hem agafat l'autobús de línia que ens ha pujat en pocs minuts al Pilar de la Mola. Des d'allà l'aproximació a la cova és curta, una mitja hora, però amb el sol d'agost a Formentera no era tan fàcil. Ens ha costat una mica trobar l'accés a les coves però finalment hem trobat la canaleta que, amb una curta desgrimpada, porta a un dels accessos de la cova.
Hem fet un recorregut per les diverses sales i fins i tot ens hem arrossegat per una gatera que ha donat una mica d'emoció al fàcil recorregut de la cova. En una de les sales principals hi ha un gran forat rectangular que va fer un equip d'arqueòlegs quan, fa uns anys, va fer prospeccions en aquesta cova buscant restes dels primers pobladors de Formentera. Finalment hem donat per acabada l'exploració i hen iniciat el retorn a Es Caló on hem embarcat per retornar a Santa Eulària.
I aquí teniu un petit vídeo amb algunes escenes d'aquesta excursió.:



ENTRADES RELACIONADES:
Cova des
Fum, 2019
Cova de les
Mamelles, 2019
Cova dels
Riuets, 2018

PARTICIPANTS

Jan Miquel - Mariona - Magda - J. Rafel