divendres, 27 de juliol del 2018

GR5: La Chapelle d'Abondance - Ref. Chésery

GR5: La Chapelle d'Abondance - Refuge de Chésery
La tercera etapa del GR5 és també llarga i dura, amb un desnivell força important. Com és habitual, hem sortit una mica tard perquè a l'hotel no donen l'esmorzar fins a les 8. L'itinerari, després d'un curt trajecte per la carretera, va a buscar un camí que segueix la riba del riu, la Dranse d'Abondance, fins al Pont de Le Moulin. A partir d'aqui comença una llarga pujada que supera 1.000 metres de desnivell d'una tirada. Primer hem passat per una petita cascada i després el camí, més aviat un corriol, s'endinsa en el bosc per on puja amb fort pendent. Hem pasat per algunes bordes i, més amunt, el bosc ha donat pas als prats. Finalment hem arribat al coll de les Mattes (1.930 m). 
Al davant se'ns ha obert un nou panorama de muntanyes mentre deixàvem enrere la plàcida vall d'Abondance. Ens hem aturat una estona en el coll abans d'iniciar el descens per la vessant oposada. Ha estat un curt descens perquè ben aviat el GR torna a pujar per una pista, superant un petit coll i baixant a una borda amb un abeurador, una font i un regiment de vaques pasturant.
Novament de pujada, ara més suau, el camí ens ha portat fins al Col de Bassachaux, on hi ha un bar-restaurant i ens hem aturat a prendre un gelat i a descansar una mica abans d'emprendre el sector final de l'etapa. Aquí arriba una carretera asfaltada i és un lloc molt popular perquè és base d'excusrions i està dintre del domini esquiable de l'estació d'Avoriaz.
Per un camí fàcil i ple de turistes hem anat pujant en direcció al Col de Chésery, travessant les pistes d'esquí i finalment hem arribat al coll. Aquí el GR fa una incursió en territori suïs, ja que el coll marca la frontera entre els dos països. El final de l'etapa, el refugi de Chésery està a poc més de 15 minuts del coll, al costat del Lac Verd. És un refugi petit, amb instal·lacions minimalistes però molt acollidor. Ideal després d'una etapa tan llarga i dura com la d'avui.


ENTRADES RELACIONADES:
Tour del Cervino
Zinal, 2016
Tour del Cervino
Gruben, 2016
Tour del Cervino
Jungen, 2016

DESNIVELL1.465 m
RECORREGUT19'6 km
BIBLIOGRAFIA PARTICIPANTSMagda - J. Rafel
ALLOTJAMENTRefugi de Chéssery