dimecres, 29 de juliol del 2020

GR5: Val d'Isère - Bonneval-sur-Arc i més...

GR5: Val d'Isère - Bonneval-sur-Arc
Avui hem fet l'etapa reina d'aquesta temporada del GR5, el camí de gran recorregut dels Alps Francesos. Aquesta etapa supera el Col de l'Iseran deixant enrere la vall de l'Isère per entrar a la vall de l'Arc, la darrera vall de la Vanoise.
Hem iniciat l'etapa caminant pels carrers de Val d'Isère però ben aviat hem deixat enrere l'asfalt per començar a pujar per un camí de muntanya en direcció a coll. El camí puja pel bosc guanyant altitud fins que a l'altura del Chatel du Molard, estació intermèdia d'un telefèric, surt del bosc i segueix pujant per prats remuntant una àmplia vall fins al Col de l'Iseran (2.764 m).
Aquest coll és el pas natural entre les dues valls, travessat per una carretera que únicament està oberta a l'estiu. És un lloc molt popular, freqüentat a l'estiu per centenars de ciclistes, motoristes i turistes en general.
A l'altra banda del coll hem iniciat el descens per un camí estret i molt pendent fins al Pont de la Neige, un pont de la carretera que deu el seu nom a una congesta permanent que dura normalment fins al final de l'estiu. El GR no passa pel Pont de la Neige sinó per un petit pont situat més avall. Aquesta temporada, però, el pont està trencat i hem hagut de passar pel pont de la carretera i enllaçar poc després amb el GR. Hem superat un pas equipat amb una cadena i hem seguit baixant per l'àmplia vall fins arribar a Boneval-sur-Arc, una petita població turística situada a la capçalera de la vall de l'Arc on hem donat per acabada l'etapa.
Sessió de tarda:
Després de completar l'etapa i de descansar una mica, he anat en taxi per recuperar el cotxe que teníem a Val d'Isère. A la tornada he fet una aturada al Col de l'Iseran amb la intenció d'arrodonir la jornada de muntanya amb una ascensió. La Pointe des Lessières té fama de ser el tresmil més fàcil dels Alps. Efectivament, des del Coll de l'Iseran aquest cim és una passejada que ens permet fer un tresmil en menys d'una hora, tot i que des del coll té un aspecte inexpugnable.
En pocs munuts he arribat al cim de la Pointe des Lessières (3.043 m). Malgrat la seva altitud modesta en el context dels Alps, aquest cim ens ofereix una magnífica visió de tota la Vanoise i de muntanyes més llunyanes. He fet una panoràmica circular:

Després de gaudir una estona d'aquesta magnífica visió he baixat al coll pel mateix camí i després en cotxe fins a Bonneval-sur-Arc on ens hem quedat a dormir.


ENTRADES RELACIONADES:
Pointe de la
Réchasse - 2013
Plan Sec
Vanoise 2013
L'Orguère
Vanoise 2013

PARTICIPANTS

Magda - J. Rafel

DESNIVELL: 975 m + 246 a la tarda
RECORREGUT: 14'7 km + 2 km a la tarda
HORARI: 5h 30 min + 1h 30 min a la tarda

BIBLIOGRAFIA: 

PANORÀMIQUES