dimarts, 28 de novembre del 2023

Paret de la Salut, via Rambla de Santa Mònica

Blog de Muntanya
Una curta matinal d'escalada a la zona de la Salut, molt a prop de Collbató. Ja havíem vingut algunes vegades a escalar per aquí perquè en aquesta zona hi ha vies no massa llarges, de dificultat variada i, en general, ben assegurats.  A més, aquesta zona està a la part més baixa de Montserrat i orientada al sud, ideal per a l'hivern i per dies de mal temps.
Hem triat la via Rambla de Santa Mònica, de dues tirades i catalogada de quart grau amb algun pas de cinquè. A diferència de la majoria de recorreguts de la zona, aquesta via no està assegurada amb parabolts sinó amb ponts de roca, savines i fins i tot un antic pitó rovellat. A més, les reunions estan assegurades amb el que semblen burins, no tan sòlids com els parabolts.
Hem iniciat l'escalada per una placa dreta però amb molt bones preses. Hem assegurat a dos ponts de roca equipats amb bagues. Més amunt hi ha un pitó rovellat amb aspecte no massa segur i encara algun altre pont de roca. Després de 30 metres d'escalada arribem a la reunió situada sobre un replà.
La segona tirada va a buscar un diedre molt marcat. No hi ha cap assegurança però es pot posar un friend en una bona fisura. Després cal anar a buscar un altre diedre per arribar a la segona reunió. Nosaltres no hem interpretat bé la ressenya i hem acabat fent una variant en el tram final de la tirada.
A la reunió hi ha una instal·lació que permet baixar al peu de la via amb un ràpel d'uns 60 metres però és més recomanable fer dos ràpels més curts per evitar que s'enganxin les cordes en els arbustos que hi ha penjats per la paret. Nosaltres hem fet el ràpel de 60 i se'ns han enganxat les cordes, de manera que hem hagut de pujar a recuperar-les a mitja paret. Després de recuperar les cordes ja hem donat per acabada aquesta curta matinal i hem iniciat el retorn a casa.
Avui no hi ha àlbum de fotos perquè n'hem fet molt poques però sí que hem fet un petit vídeo. Ha estat produït per Mountain Films i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Escalada a la
Salut, 2023
Collbató, via
Laietana, 2023
La Pastereta, via
Vèrtic, 2022

RESSENYA:
Blog de Muntanya
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Joan C. - J. Rafel (foto d'arxiu)