dimecres, 24 de maig del 2023

La via Laietana de Collbató

Collbató, via Laietana
Avui la previsió del temps era molt dolenta. S'esperaven pluges a partir de mig matí però nosaltres, amb una moral de ferro, hem decidit aprofitar la petita finestra de bon temps que s'esperava a primeres hores del matí per fer una curta escapada a Montserat, concretament a la zona de la Salut, al costat de Collbató.
En aquesta zona hi ha unes quantes vies d'escalada, de diversos nivells, amb la singularitat que l'aproximació és mínima. Ideal per una retirada a temps si el temps canvia.
Hem triat la via Laietana, una via relativament curta, de tres tirades, tota en lliure, ben assegurada, amb una dificultat de quart grau i un pas de cinquè al final. 
Quan hem arribat a l'àrea de la Salut el cel era ben blau i no es veia cap núvol a l'horitzó. Una mica desconcertats perquè no era el que estava previst, hem iniciat la curta aproximació fins al peu de la via. En pocs minuts hi hem arribat i, després d'equipar-nos, hem iniciat l'escalada. Avui érem quatre escaladors, de manera que hem fet dues cordades.
La primera tirada puja directament per una placa amb molt bones preses. Gairebé al final de la tirada, després de superar un pas vertical, ens decantem a la dreta per anar a buscar la reunió en un bon replà.
La segona tirada és més curta i puja directament per una placa fins a la reunió. També té bones preses i està ben assegurada.
La tercera tirada és el pas clau de la via. Comença amb una placa vertical i després flanqueja a l'esquerra per anar a buscar un diedre per on s'arriba al final després de superar un pas difícil a l'entrada de la reunió.
La baixada és per la mateixa via amb un ràpel de 60 metres, que ens ha semblat massa llarg. És millor partir-lo...
Quan hem acabat encara era aviat i no semblava que volgués ploure, tot i que el cel ja es començava a tapar, de manera que hem aprofitat per fer una curta visita a la Cova Gran, una cavitat molt propera que no coneixíem. Tot i que la cavitat és poca cosa, ens hem volgut acostar a la seva entrada i recórrer la seva única galeria abans d'iniciar l retorn a casa.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta curta matinal d'escalada. Ha estat produït per Mountain Films i cedit al Blog de Muntanya per als seu seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
La Codolosa,
Via Alimera, 2021
Codolosa, via
Reincidents, 2021
Els Graus, Joc
de Nens, 2021

RESSENYA:
Blog de Muntanya
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Joan C. - Sonia - Toni - J. Rafel