dissabte, 18 de novembre del 2023

GR3: Torrelameu - Balaguer

GR3: Torrelameu - Balaguer
Avui hem deixat enrere la ciutat de Lleida, que vam travessar en la darrera etapa del GR, i hem iniciat la lenta pujada que ens ha de portar en les properes etapes al Prepirineu i, més endavant, als Pirineus. 
L'etapa d'avui ha estat tan fàcil com les anteriores però cada vegada estem més a prop de les grans etapes que han de seguir. Avui ja vèiem, al fons de la llaga plana de secà que hem travessat, la línia de muntanyes del Montsec d'Ares anunciant-nos les grans etapes que ens esperen.
Avui l'etapa era també fàcil i planera, tota per pistes i sense punts d'interès, però amb el paisatge de les grans planes de conreus de secà. 
Hem sortit de Torrelameu per una pista entre camps de conreu que aviat ens ha portat a Menàrguens. És un poble rural de certa importància, que hem travessat resseguint els seus carrers. Hem passat al costat de l'esgléssia parroquial, molt gran però amb aspecte una mica ruïnós. 
Hem sortit per l'altra banda i, després de travessar el riu Farfanya i la carretera C12, ens hem internat a la infinita plana de secà. La pista, molt ampla, planeja durant un llarg trajecte entre camps. Poc després hem passat al costat d'una gran explotació d'àrids. La pista original ha desaparegut amb l'extracció d'àrids però hi ha una variant que ens ha permés seguir endavant fins a l'entrada de Balaguer.
Hem arribat a la part alta de la ciutat i hem entrat als seus carrers baixant en direcció al centre. Al cap de poc hem arribat a la plaça del Mercadal, punt central de Balaguer, on hi ha mercat els dissabtes.
El GR puja des de la plaça en direcció a les ruïnes del castell medieval però, com que teníem temps, hem decidit baixar fins al Segre per veure una mica més de Balaguer i per fer la foto de grup al costat del monument de la Transsegre.
L'etapa hauria d'acabar a Balaguer però com que era curta l'hem allargat una mica sortint de Balaguer després de pujar al castell i acabant a l'inici del camí vell de Castelló de Farfanya per on seguirem la propera etapa.
Després, ja en autocar, hem anat a dinar al restaurant Lo Pecador, situat al passeig de l'Estació de Balaguer.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta etapa. Ha estat poduït per GReaperos Productions i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
GR3: Albatàrrec
Torrelameu, 2023
GR3: Aspa - 
Albatàrrec, 2023
GR3: Les Borges
- Aspa, 2023

PARTICIPANTS:
GR3: Torrelameu - Balaguer
Carles - Cati - Begonya - Paco M. - Trinidad - David - Joan G. - J. Antonio - Ramon - Jorge - Luis V. - Isaac - Lluis - Mònica - Núria T. - Magda - J. Rafel