dilluns, 4 de desembre del 2023

La Codolosa, variant de la Canal

Blog de Muntanya
Una nova matinal d'escalada a la Codolosa, amb l'ascensió d'una via fàcil que, amb quatre tirades, supera un dels murs d'aquesta zona d'escalada. La Variant de la Canal segueix una cresta per sobre d'una placa vertical per on hi ha diverses vies d'escalada esportiva.
El punt de partida són els dipòsits de Collbató. Des d'allà hem agafat la drecera del Fra Garí però aviat l'hem deixat, prenent un caminet a la dreta i, quan estàvem a sota mateix de la roca, un corriol que ens ha portat a peu de via.
En el punt d'inici de la via hi ha diverses línies de parabolts, de manera que en dos metres d'amplada hi ha tres vies diferents i, per tant, no sabem ben bé quina d'elles estem fent. Segons la ressenya que portàvem, la nostra variant puja per una petita canal i així ho hem fet.
La primera tirada, per la canal, ens ha portat a un petit repà on hi ha la instal·lació de la primera reunió. La segona tirada puja crestejant i acaba entrant a la canal que dóna nom a la variant. Després de superar una petita placa hem arribat a la segona reunió. 
La tercera tirada torna a ser indefinida. Hi ha un esperó molt vertical on es veu algun parabolt però la nostra variant puja per una placa llisa que ocupa la canal. Després hem aribat a una zona planera on hem muntat la tercera reunió.
Finalment, per una altra placa hem flanquejat per sota d'un petit desplom fins trobar un punt feble per on hem superat un curt tram més vertical fins al punt final de la vía.
Des de la darrera reunió ja es veia, molt a prop, el camí de la Drecera del Fra Garí, senyalitzat amb marques grogues i blanques. Per aquest camí, que té alguns trams amb esglaons tallats a la roca, hem retornat al punt de partida.
Avui no hi ha àlbum de fotos perquè n'hem fet molt poques però sí que hem fet un petit vídeo. Ha estat produït per Mountain Films i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Via Laietana
Collbató, 2023
Vies Diedre i
Alimera, 2021
Via Reincidents
Codolosa, 2021

RESSENYA:
La Codolosa, variant de la Canal
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Joan C. - J. Rafel