dijous, 10 de novembre del 2022

Serrat de la Pastereta, via Vèrtic

La Pastereta, via Vèrtic
Hem fet una matinal d'escalada a Montserrat, concretament al Serrat de la Pastereta, un gran esperó que limita a l'est el Clot de la Mònica. Ja havíem escalat aquesta roca en dues ocasions per vies diferents i avui hem fet una tercera via anomenada Vèrtic.
La via puja totalment en lliure amb bona roca, dificultat moderada i ben assegurada; una via per gaudir de l'escalada montserratina. Són tres tirades d'uns 20 metres cadascuna i el descens es fa en ràpel per la mateixa via.
Hem sortit de Collbató pel camí de la Vinya Nova. Des de la mateixa sortida ja vèiem clarament el Serrat de la Pastereta i l'esperó final per on pugen les diverses vies d'escalada. Abans d'arribar a la Vinya Nova hem agafat el camí del Clot de la Mònica per on hem pujat una bona estona fins deixar-lo, ja a sota de l'esperó, per pujar directament al peu de l'esperó.
Cal fer una petita grimpada per arribar a l'inici de la via, on hi ha dos parabolts sense plaqueta; només queda l'espàrrec. A la primera tirada, vertical però amb bomes preses, hi ha tres parabolts. La reunió es fa en un petit replà en una marcada fisura horitzontal.
La segona tirada és la més difícil, ja que comença amb un pas molt vertical, tot i que les presses són molt bones. Superats els primers metres, la dificultat decreix una mica fins poc abans de la segona reunió, on cal superar un pas una mica més dret. Hi ha cinc parabolts.
La tercera tirada també comença força vertical però ben aviat la paret comença a ajupir-se fins a la tercera reunió, que hem muntat en un ample replà. Hi ha tres parabolts.
Segons la ressenya que portàvem, el descens es pot fer amb un únic ràpel de 60 metres però, com que des de la reunió no es veia clarament si les cordes arribàven al peu de via, hem aprofitat que les altres reunions també eren rapelables i hem fet un primer ràpel d'uns 20 metres fins a la segona reunió i un altre ràpel de 40 metrs fins al peu de la paret.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta jornada montserratina. Ha estat produït per Mountain Films i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Serrat d'en
Muntaner, 2020
La Pastereta,
45 anys, 2014
La Pastereta i el
Frare, 2009

RESSENYA:
Pastereta, via Vèrtic
PARTICIPANTS:
Pastereta, via Vèrtic
Joan C. - J. Rafel